Reobrir el judici de la teua violació per submissió química deu anys després

La valenciana Mònica Llop relata en À Punt que la fotografia, la música i la ceràmica l'han ajudada a superar el dolor

Reobrir el judici de la teua violació per submissió química deu anys després / À Punt NTC

A Mònica Llop, una jove directora creativa, la van violar el 22 de juny de 2012 a les tres de la matinada quan participava com a periodista d’un mitjà valencià en una festa privada a Montcada (Horta Nord).

Víctima de submissió química, no va poder assenyalar l’agressor en aquell moment, motiu pel qual no es va declarar cap culpable i es va arxivar posteriorment el cas.

Ara, deu anys més tard, ha volgut trencat el silenci. Se sent acompanyada d’una advocada, un psicòleg, un psiquiatre i un entorn familiar i social que, a través de les cures i l’afectivitat "m’han donat la força necessària per a denunciar" els fets.

Més enllà de les ferides provocades per la violació, Mònica denuncia la violència exercida per unes autoritats que han qüestionat les seues paraules i el procés deshumanitzat a través del qual ha hagut de caminar al llarg d’aquests anys. 

Aquella jove periodista va trobar en la fotografia, la música o la ceràmica la seua via d’eixida per a superar el dolor. L’altre refugi el va trobar a Finlàndia.

Perquè això no torne a passar, Mònica reclama més suport per part de les institucions i la posada en marxa de protocols "perquè les persones que pateixen aquests tipus d’abusos compten amb ajuda terapèutica immediata i serveis sanitaris basats en les cures". 

Davant les irregularitats del seu cas, com ara "testimonis que no tenen declaracions fermes o proves que la policia no va contrastar", afirma, i acompanyada d’una advocada experta en violència sexual, ha demanat la reobertura del cas al jutge abans que prescriga, d’ací a un any.

També et pot interessar

stats