L'Hospital de Dénia confirma deu casos de punxades a dones en un cap de setmana

Aquest dilluns s'ha fet una reunió entre la direcció del centre, la Policia Nacional i Salut Pública per a abordar-ne la situació

Imatge d'arxiu d'una edició de l'Arenal Sound
Imatge d'arxiu d'una edició de l'Arenal Sound / À Punt NTC

L'Hospital de Dénia, a la Marina Alta, ha confirmat aquest dilluns deu casos més de dones joves punxades que han atés al centre. S'han produït aquest cap de setmana en zones d'oci, segons ha confirmat l'hospital. En total, des d'abril serien ja vint-i-dos els casos de què fa seguiment aquest hospital. Segons ha pogut saber À Punt NTC, les punxades s'han produït en un conegut local de la zona del port, en aquesta turística localitat de la Marina Alta.

Aquest dilluns s'ha celebrat una reunió entre la direcció del centre mèdic, la Policia Nacional i Salut Pública per a abordar la situació. L'Hospital de Dénia és dels primers que ha elaborat un protocol d'actuació per fer front a està onada d'atacs i intents de submissió química a dones. En aquest protocol, el cap del Servei d'Urgències del departament de salut de Dénia, Antonio Barceló, recorda que la recomanació és que, "davant la sospita d'una punxada o alteració de la consciència de manera injustificada es contacte, com més prompte millor, amb els Serveis d'Urgències de l'hospital o de la xarxa d'atenció primària de la Marina Alta, ja que l'efecte d'hipnòtics injectats com l'escopolamina és molt ràpid i podria alterar la capacitat de judici de la víctima".

La proliferació de notícies sobre punxades a les zones d'oci ha provocat també que la Conselleria de Sanitat Universal ultime un nou protocol per a atendre víctimes de possibles casos de submissió química per punxades. La primera intenció de Sanitat és presentar aquest dilluns el protocol.

El nou protocol, segons expliquen des de Sanitat Universal, serà una actualització del vigent protocol d'atenció integral, sanitària i judicial a víctimes d'agressions sexuals de la Comunitat Valenciana, aprovat el 2019, que inclourà un apartat específic de l'atenció a les víctimes de submissió química mitjançant punxades.

Al conjunt d'Espanya, les forces policials dependents del Ministeri de l'Interior investiguen ja una seixantena de denúncies per punxades interposades per dones en nou comunitats autònomes. És la xifra que va difondre divendres el ministre del ram, Fernando Grande-Marlaska, qui va assenyalar que el principal objectiu de les autoritats és determinar "què hi ha darrere" d'aquests episodis. És a dir, si es tracta d'un fenomen de submissió química per a cometre un delicte o si el que es persegueix és més prompte crear una "sensació d'inseguretat".

També et pot interessar

stats