L'onada de calor colpeja el Medusa: 300.000 assistents amb temperatures extremes

Amb temperatures de 37 a 39 graus, avís taronja per onada de calor i vent de ponent, l'organització treballa per protegir treballadors i assistents

Unes 300.000 persones hauran de conviure amb l'onada de calor en el Medusa / À Punt NTC

La ponentada a Cullera coincideix amb la concentració humana més gran de tota la Comunitat Valenciana. Amb més de 300.000 persones en el festival Medusa de música electrònica, al recinte s'esperen temperatures màximes de 39 graus. 

L'organització de l'acte musical ha previst diverses solucions per a pal·liar la calor extrema que es patirà al recinte. L'escenari Principal ha d'estar enllestit per a demà a les 17:00 hores. Més de 200 persones treballen des de fa tres dies perquè tot funcione com està dissenyat. Els tècnics de so treballen en altura i davall del sol que crema. Els fusters han d'ajustar les decoracions necessàries. Els més de 30 graus que ha fet aquest dijous estan començant a passar factura.   

A aquestes hores, però demà, hi haurà entre 30.000 i 40.000 persones veient Steve Aoki. Amb temperatures entre 37 i 39 graus, avís taronja per onada de calor i vent de ponent.

Andreu Piqueras, promotor del festival, ha explicat que no estan preocupats, però sí previnguts. “Tenim una piscina de 400 metres, dutxes, les piques als banys, després tenim uns nebulitzadors per a refrescar la gent i abaixar la temperatura i en un cas extrem, traurem aigua per tots els llocs”.

Això serà per a aquest cap de setmana, però durant dijous les temperatures ja eren insuportables. El personal que treballa a les barres, com Sara i Anna, han assegurat que és molt dur el procés d'omplir les neveres. “Hem d’estar amb un fru-fru, que ens ajuda, perì aquestes hores són mortals”.

Fran Serrano, un altre treballador, ha afirmat que beuen molta aigua. “Si algú es troba malament, que ho diga i que vaja un poquet a prendre l'aire”, ha dit als companys.

Per la seua banda, Luis Bonías, director d'artistes, ha comentat com ofereixen aigua fresca de manera constant i hi ha punts d’aigua per als treballadors a la part que no veuen els assistents. “Tindrem un ampli dispositiu de seguretat, com de sanitaris, que estarem molt pendents dels clients”, ha garantit Javier Vercher, cap de seguretat.

Mentrestant, el lloc més buscat del festival és la piscina, on ja saben que demà s'espera una temperatura de 38 graus, nou més que hui.

També et pot interessar

stats