Concerts, projeccions de pel·lícules i exposicions per a acollir els Goya a València

Presenten el programa d’actes previs a la gala, amb què es pretén fer partícip tota la ciutadania de la gran festa del cinema espanyol

Autoritats i representants de l'Acadèmia del cine davant dels panells de l'exposició que ja es pot visitar en la plaça de l'Ajuntament de València
Autoritats i representants de l'Acadèmia del Cine davant dels panells de l'exposició que ja es pot visitar a la plaça de l'Ajuntament de València / Premis Goya

Involucrar tota la ciutadania en la festa del cinema espanyol. És el propòsit amb què s’han programat nombrosos actes previs a la gala de lliurament dels premis Goya, que el dissabte 12 de febrer acollirà la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

I una d'aquestes celebracions és la de l’exposició que aquest dimecres s’ha inaugurat a l’aire lliure a la plaça de l’Ajuntament, i que repassa el palmarés d’actors valencians que han recollit alguna d’aquestes estatuetes al llarg de la història.

A més d’aquesta exposició, de panells de grans dimensions, i de portar les reproduccions de l’estatueta de Goya als barris de la ciutat, la vespra de la gala es projectarà un vídeo mapatge a la façana de l’ajuntament que retrà homenatge als nominats i també a José Sacristán, Goya d’Honor d’enguany, segons ha avançat la vicealcaldesa de València, Sandra Gómez, en l'acte de presentació d'aquesta programació complementària a la gala del cinema espanyol.

Concerts als barris, en què s’interpretaran les bandes sonores de les pel·lícules de Berlanga, o un cicle de projeccions i col·loquis, a més d’un photocall per a la ciutadania o un concert de la banda municipal són algunes de les activitats que complementaran el programa d’actes previs als Goya que, com ha reconegut l’alcalde, Joan Ribó, “convertiran València en un gran plató de cinema”.

En la taula, i com ha apuntat la vicealcaldessa, els trenta restaurants que participen en Cuina Oberta, també oferiran durant els pròxims dies plats vinculats a Berlanga, el cineasta valencià del qual se celebra enguany el centenari i que ha servit de ganxo perquè l’Acadèmia del cine triara València per a lliurar els seus guardons.

Per a l’alcalde, tant la celebració de la gala com els actes previs, permetran que la ciutat puga “mostrar-se com a referent” en gastronomia, disseny, iniciatives sostenibles o en cultura i permetran que la ciutat siga coneguda “més enllà de les seues platges i el bon clima”.

Barroso, satisfet de veure el cinema integrat

Mariano Barroso, president de l’Acadèmia de Cinema ha agraït la “gran acollida” que ha sentit l’Acadèmia del Cinema a València i s’ha mostrat satisfet de veure “el cinema integrat en la ciutat”. En aquest sentit, ha apuntat que, en algunes ciutats, entre les quals citava Madrid, aquest organisme i els actes que organitza, com la gala dels Goya, “té la sensació" que molesta, perquè hi ha molta altra programació cultural al marge de la cinematogràfica.

La importància de la indústria cinematogràfica

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat que el fet que el lliurament dels Goya se celebren en aquest moment és positiu per al territori. “Que els Goya siguen ara és un esdeveniment extraordinari, perquè després de dos anys duríssims, s’alça el teló”, deia en referència a les activitats que acollirà València els pròxims dies.

El cap del Consell ha destacat la importància del cinema en la generació d’ocupació, coincidint amb el dia en què s’han fet públiques les dades de l’atur. “La indústria i la cultura del cinema generen molta ocupació”, ha assenyalat.  

També et pot interessar

stats