La Filmoteca de València projecta gratuïtament les candidates al Goya

És una iniciativa de Cultura de la Generalitat i l’Acadèmia de Cine d’Espanya, com a preludi de la gala de la 36a edició dels Premis Goya, a València

Amb vint nominacions  'El buen patron' és una de les favorites per als Premis Goya 2022
Amb vint nominacions, 'El buen patron' és una de les favorites per als Premis Goya 2022 / IVC

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya presenten en la Filmoteca de València el cicle Premis Goya 2022, en el qual es projectaran els llargmetratges nominats als Premis Goya a la millor pel·lícula i a la millor direcció novella.

El cicle és d’entrada gratuïta, amb el pas previ per taquilla per a arreplegar l’entrada. Es podrà veure de l’1 al 10 de febrer com a preludi de la gala de la 36a edició dels Premis Goya, que té lloc el dissabte 12 de febrer al Palau de les Arts de València.

Els llargmetratges candidats al Goya a la millor pel·lícula tindran una presentació al públic a la sala Berlanga de la Filmoteca, a càrrec d’un membre de l’equip de la pel·lícula nominada.

El programa de projeccions és el següent:

  • Chavalas, de Carol Rodríguez Colás. Nominada al Premi Goya a la millor direcció novella i a la millor actriu revelació (1 de febrer, 20:15 hores).
  • El buen patrón, de Fernando León de Aranoa. Nominada al Goya a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió original, entre altres. El presentarà l’actriu Almudena Amor, nominada al Goya a la millor actriu revelació (2 de febrer, 20:15 hores).
  • Libertad, de Clara Roquet. Nominada al Goya a millor pel·lícula, millor direcció novella i millor guió original, entre altres. La presentarà la pròpia directora (3 de febrer, 20:00 hores).
  • Maixabel, d’Icíar Bollaín. Nominada a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió original, entre altres. La presentarà Urko Olazabal (4 de febrer, 20:00 hores).
  • La vida era eso, de David Martín de los Santos. Nominada al Goya a la millor direcció novella i la millor actriu protagonista (5 de febrer, 20:00 hores).
  • Madres paralelas, de Pedro Almodóvar. Nominada al Goya a millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu protagonista, entre altres. La presentarà el productor Agustín Almodóvar (8 de febrer, 20:00 hores).
  • Mediterráneo, de Marcel Barrena. Nominada al Goya a la millor pel·lícula, el millor actor protagonista i la millor música original, entre altres. El presentarà el productor Tono Folguera (9 de febrer, 20:00 hores).
  • Josefina, del director alacantí Javier Marco. Nominada a millor direcció novella, millor actriu protagonista i millor muntatge (10 de febrer, 20:15 hores).

Pots consultar ací la programació completa.

També et pot interessar

stats