València serà seu única de la gala dels Premis Goya 2022

L'any 2021 també acollirà connexions en directe de la cerimònia des del Palau de les Arts.

València serà seu única de la gala dels Premis Goya 2022
València serà seu única de la gala dels Premis Goya 2022

La ciutat de València és la triada per a la cerimònia dels 36 Premis Goya l'any 2022. Aquesta data coincideix amb la culminació de l'any Berlanga, amb què l'Acadèmia de Cine commemorarà el 2021 el naixement del director. També el 2022 serà el 90 aniversari de la creació de Cifesa, l'empresa valenciana dedicada a la producció i distribució de pel·lícules.

Precisament, el 2021 València ja serà protagonista de la gala. Tot i que tradicionalment la gala dels Goya s’ha celebrat sempre a Madrid, i puntualment a Barcelona o Sevilla, València havia reclamat ser la seu el 2021, però finalment la ciutat triada va ser Màlaga. La cerimònia tindrà lloc al Teatre del Soho CaixaBank i la presentaran Antonio Banderas i María Casado. Això sí, al llarg de la nit connectaran amb diverses ciutats espanyoles, una de les quals serà València, al Palau de les Arts.

Aquest moment servirà per a inaugurar l'homenatge a la figura del cineasta Luis García Berlanga, que és president d'honor de l'Acadèmia de Cine i referent de la cinematografia espanyola. Culminarà en l'edició del 2022 amb lel lliurament dels guardons des de la terra que el va veure nàixer.

L’alcalde de València, Joan Ribó ha anunciat que aquest acte es finançarà “a parts iguals entre la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament”. A més, també ha destacat que aquesta celebració, que coincidirà amb les de la Capitalitat Mundial del Disseny l'any 2022, "confirma l’aposta municipal per la creativitat i les indústries culturals".

També et pot interessar

stats