José Sacristán, premi Goya d'Honor 2022

L'Acadèmia de Cinema reconeix la trajectòria de l'actor, que arreplegarà la distinció el 12 de febrer a València

15.09.2021 | JOSÉ SACRISTÁN
José Sacristán, entrevistat per À Punt

José Sacristán (Chinchón, 27 de setembre de 1937) serà guardonat amb el Goya d'Honor 2022, segons ha anunciat l'Acadèmia de Cinema en un comunicat. El jurat premia la trajectòria de l'actor per "ser el rostre i la veu del cinema espanyol en les últimes sis dècades" i representar la professió "de manera única en tants títols inoblidables que formen part de la nostra memòria íntima".

"La meua carrera ha sigut el goig de la criatura que ha vist complit el seu propòsit, el de fer creure a la gent que era l'estudiant, el pregoner, el recluta, l'emigrant, l'advocat, el metge… i que la gent s'ho creguera. I la sort que en tot aquest recorregut els meus millors amics i la gent més estimada per a mi, al marge de la meua família, està en la professió. Què més puc demanar!", ha assenyalat l'intèrpret, de 84 anys, en conéixer la notícia.

Sacristán reconegut enguany amb el Premi Nacional de Cinematografia, fa més de seixanta anys que "juga amb responsabilitat" en cinema, teatre i televisió. Ha protagonitzat títols mítics de la història del cinema espanyol, com ara La colmena (1982) o La vaquilla (1985).

Arreplegarà la distinció honorífica en la gala que acollirà la ciutat de València el 12 de febrer de 2022 per a celebrar la 36 edició dels Premis Goya. La data coincideix amb la culminació de l'any Berlanga, amb què l'Acadèmia de Cine commemorarà el 2021 el naixement del director valencià. El cineasta ha sigut, precisament, una de les figures clau en la carrera de Sacristán.

També et pot interessar

stats