José Sacristán: "La major mesura de l'èxit està en la continuïtat del treball"

L'actor, de 83 anys, que d'ací a uns dies rebrà el Premi Nacional de Cinematografia 2021, confessa que no té pensat retirar-se mentre puga treballar

Entrevista a José Sacristán
15 de setembre 2021 - 13:58

L'actor José Sacristán torna al Teatre Olympia de València amb l'obra Señora de rojo sobre fondo gris. Un equip d'À Punt NTC l'ha entrevistat per a parlar d'aquest monòleg autobiogràfic de Miguel Delibes que ens acosta a la crisi creativa que va patir l'escriptor quan va morir la seua dona. Després de sis anys interpretant Delibes, l'actor afirma que ha canviat la seua interpretació de l'escriptor: "El que l'espectador veurà aquest dia, no ho ha vist mai, i no ho tornarà a veure mai més, perquè els personatges estan vius".

A banda d'aquesta estrena, que es podrà veure fins al dia 26 de setembre, Sacristán rebrà la setmana que ve el Premi Nacional de Cinematografia. Un premi molt esperat i que l'actor celebra amb alegria: "Quan els premis venen, benvinguts siguen".

Celebre els premis, però no és saludable preguntar-se el perquè quan no els rebem

Amb més de 60 anys de trajectòria professional com a actor, a Sacristán no li agrada presumir dels premis rebuts, sinó més bé agrair el fet de poder haver-se dedicat a la interpretació. Confessa sentir-se amb salut i un privilegiat de poder continuar treballant, i així ho farà mentre puga.

Estic agraït i confortat, hi ha hagut sort i he comptat amb el favor de la gent

Dos mestres per a Sacristán

Encara que reconeix que Luis García Berlanga no incidia en la interpretació del seu equp artístic, sinó que confiava i deixava fer als actors i actrius, reconeix haver aprés molt del cineasta valencià i destaca la seua figura com "un dels grans cineastes de la història del cinema universal, no només espanyol". D'altra banda, se sent molt afortunat també d'haver pogut treballar amb Fernando Fernan Gómez, que "més enlla de la seua obra, és un exemple de com mirar i mirar-nos als éssers humans".

Tots els dies no naixen persones com Luis García Berlanga o Fernando Fernán Gómez

També et pot interessar

stats