El segell valencià es fa notar entre les produccions que opten als Premis Goya 2022

L'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques d'Espanya ha donat a conéixer les pel·lícules seleccionades per a aquesta edició dels Premis Goya

Premi Goya
Premi Goya / Arxiu

L'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques d'Espanya ha donat a conéixer les pel·lícules seleccionades per a aquesta edició dels Premis Goya. Són 160 cintes i moltes tenen segell valencià. Es tracta de Posidònia, el documental de l'alacantí Adan Aliaga; Lobster Soup, de Pepe Andreu i Rafa Moles; Carceller, de Ricardo Macián, Camagroga, del guionista alacantí Xavi Crespo, Espiritu Sagrado, de Chema Martínez, Visitante, d'Alberto Evangelio i El Lodo, d'Iñaki Sánchez Arrieta. Així mateix, el director valencià Paco Plaza està seleccionat per La Abuela .

Les pel·lícules rodades a Benidorm Ama i El Cover concursen per a millor pel·lícula, i també 7 curtmetratges valencians.

Un total de 160 pel·lícules espanyoles estrenades a Espanya entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021, 5 més que en l'edició anterior, optaran als Premis Goya, les nominacions de les quals es donaran a conéixer el dilluns, 29 de novembre, en la seu de l'Acadèmia de Cinema.

De les 160 històries candidates als Premis Goya 2022, 66 són òperes primes (9 més que l'any passat). Quant als guions, 130 són originals i 24 són adaptats. Són 82 pel·lícules de ficció, 74 documentals i quatre d'animació.

També concorren enguany 10 films europeus, 13 cintes iberoamericanes i 110 curtmetratges (67 de ficció, 20 documentals i 23 d'animació). D'aquests 110 títols, la comissió de curtmetratges n'ha seleccionat 15 en la categoria de ficció, 10 d'animació i 10 més en l'apartat documental.

També et pot interessar

stats