'El buen patrón' fa història als Goya amb el rècord de 20 nominacions

Blanca Portillo, Emma Suárez, Penélope Cruz i Petra Martínez lluitaran pel Goya a la millor actriu, i Javier Bardem, Javier Gutiérrez, Luis Tosar i Eduard Fernández, al de millor actor

Candidates al Goya a la millor pel·lícula
Candidates al Goya a la millor pel·lícula / À Punt NTC

El buen patrón, la pel·lícula de Fernando León de Aranoa, fa història en els Goya i aconsegueix tot un rècord de nominacions: 20 en total. És la gran favorita d'aquesta edició dels guardons que es lliuraran el 12 de febrer al Palau de les Arts de València com a homenatge al Centenari de Luis García Berlanga.

La pel·lícula de León de Aranoa, que és també la candidata espanyola als Oscars de Hollywood, està nominada en totes les categories importants, incloses la de millor actor protagonista amb Javier Bardem, millor direcció i millor guió original. Per darrere queden Maixabel, d'Icíar Bollaín, amb 14 nominacions, i Madres paralelas, de Pedro Almodóvar, amb 8.

Mediterráneo, Las leyes de la frontera i Libertad —el debut de Clara Roquet— acumulen sis nominacions, mentre que Josefina n'optarà a tres. La hija, La vida era eso, La abuela, El amor en su lugar i Chavalas aspiren a dues estatuetes.

El buen patrón, Madres paralelas, Maixabel i Mediterráneo són les cintes nominades al Goya a millor pel·lícula en la 36a edició dels premis.

Per la seua banda, Blanca Portillo, Emma Suárez, Penélope Cruz i Petra Martínez competiran pel Goya a la millor actriu, mentre que Javier Bardem, Javier Gutiérrez, Luis Tosar i Eduard Fernández són els nominats a millor actor protagonista.

À Punt als Goya

Entre les nominacions als premis Goya hi ha quatre produccions participades per À Punt:

  • Goya a actor revelació: Jorge Motos per Lucas.
  • Goya a pel·lícula documental: Un blues per Teheran
  • Goya a curtmetratge: Mindanao.
  • Goya d'animació: Umbrellas.

A la 36a edició dels Premis Goya han optat un total de 160 pel·lícules estrenades a Espanya entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021. En total, 160 produccions, de les quals 82 han sigut de ficció, 74 documentals i quatre d'animació.