L’empremta de Berlanga arriba al plat

Trenta restaurants de València ofereixen menús inspirats en les produccions del cineasta valencià com a avantsala dels Goya

L’empremta de Berlanga arriba al plat / À Punt NTC

La marca del mestre Berlanga es deixa notar aquests dies a València més enllà de la gran pantalla. A només alguns dies de la gala de lliurament dels premis Goya, que se celebrarà a la Ciutat de les Arts el 12 de febrer, trenta restaurants de la ciutat proposen una experiència gastronòmica inspirada en el gran cineasta valencià. La iniciativa s’emmarca en el certamen València Cuina Oberta des d’aquest dilluns fins al 12 de febrer.  

Les referències gastronòmiques han estat sempre presents en les produccions de Berlanga. Ara, tampoc falten a l'hora d'elaborar el Menú de Cinema que Sara Olmedo, cap de cuina d'Alma del Temple, ha preparat.

S'ha inspirat en filmografia del director, però també en la seua vida. “Vaig investigar un poc sobre la seua vida, sobre les seues obres... i a partir d’ací vaig anar embastant-ho”, explica Olmedo.

La truita de creïlla, l'últim plat que va assaborir el cineasta, el gaspatxo que es mengen en Nacional III o l’allipebre reversionat són algunes de les propostes que prepara el restaurant de Sara Olmedo durant els pròxims dies. “Com que Berlanga era valencià, no pot haver-hi plat més valencià que un allipebre, però li hem canviat l’anguila per l'orada”, explica davant les càmeres d’À Punt.

En altres establiments, la inspiració en Berlanga supera el plat i, per exemple a Lotelito, es pot assaborir la proposta gastronòmica mentre es projecten pel·lícules com París-Tombuctú.

Tots els plats relacionats amb Berlanga que ha escollit aquest restaurant guarden relació amb alguna escena de les pel·lícules del director valencià, com explica Manu Arroyo, responsable de màrqueting d’aquest cèntric restaurant de València.

En el maridatge cinematogràfic inspirat en el cineasta valencià tampoc falta un ingredient ben valencià, la taronja, com reconeix Carlos Tubis, cap de cuina de Lotelito. Ell ha optat per preparar un foie gras amb confitura de taronja per als comensals que passen pel restaurant les pròximes setmanes.

Els menús dels trenta restaurants que participen en Cuina Oberta costaran 25 euros a migdia i 40 a la nit. 

També et pot interessar

stats