Comença la Primera Iberdrola més valenciana

La màxima categoria del futbol femení estatal tindrà per primera vegada tres equips valencians: el Llevant, el Vila-real i el València

Comença la Lliga Iberdrola

Aquest diumenge es dona el tir d'eixida a una nova temporada de la Primera Iberdrola. La màxima categoria del futbol femení estatal tindrà tres representants valencians per primera vegada en la història després de l'ascens del Vila-real, que se suma al Llevant i al València.

La pròxima Primera Iberdrola tindrà un total de 16 equips, dos menys que la temporada passada, amb un favorit clar, el Barça, que va guanyar el triplet (Lliga, Copa del Rei i Champions League). Dos equips debutaran en la màxima categoria: el Vila-real i l'Alabés.

El primer equip valencià que s'estrenarà serà el Llevant, que diumenge rep el Reial Madrid en un duel de Champions, a les 11:00 hores a la ciutat esportiva de Bunyol. Poc després el Vila-real farà el debut en Primera Divisió visitant l'Sporting de Huelva, mentre que el València jugarà contra la Reial Societat a Sant Sebastià.

Llevant: continuar creixent

Després d'arredonir un gran any, amb els subcampionats de la Copa de la Reina i la Supercopa d'Espanya i el tercer lloc en Lliga, que els ha permés jugar la prèvia de la Champions League, el Llevant espera seguir creixent per a acurtar distàncies amb el gran rival per a batre, el Barça. L'equip granota afronta aquesta nova temporada amb canvi en la banqueta: Ángel Villacampa agafa el relleu de María Pry La plantilla també ha patit baixes importants, com la de la màxima golejadora de l'equip, Esther, i la migcampista Claudia Zornoza, que se n'han anat al Reial Madrid. Però també han arribat jugadores il·lusionadores, com ara Leire Baños, Núria Mendoza i Gio.

València: mirar cap amunt

El València espera continuar progressant després d'una bona temporada en què va acabar en un meritori nové lloc. El principal objectiu és mantindre la categoria i fer-ho amb menys patiment que l'any passat, ja que es va aconseguir matemàticament a només tres jornades del final de la competició. La principal novetat estarà en la banqueta, on Andrea Esteban, de 25 anys, substituirà José Bargues, que entrenarà el juvenil A masculí. Entre les noves incorporacions destaquen Linda Bakker, Oriana Altuve, Dominika Čonč i Bibiane Schulze.

Vila-real: consolidar-se en Primera

El Vila-real debuta en la màxima categoria del futbol estatal amb l'objectiu clar d'aconseguir la permanència per a consolidar el projecte. Després de la gran temporada en la Lliga Reto Iberdrola, el club ha decidit seguir apostant per Sara Monforte en la banqueta. On sí que hi ha hagut canvis ha sigut en la plantilla. L'equip groguet ha sigut el gran animador del mercat de fitxatges, amb onze noves incorporacions. La jugadora castellonenca Aixa Salvador ha sigut l'última que ha arribat i la cirereta a un projecte que no vol parar de créixer.

També et pot interessar

stats