El Vila-real és de Primera Iberdrola

La màxima categoria del futbol femení estatal tindrà tres representants: l'equip groguet, el Llevant i el València

Les jugadores groguetes celebren l'ascens
Les jugadores groguetes celebren l'ascens / Twitter: @CVFFemenino

El Vila-real jugarà la pròxima temporada en la Primera Iberdrola, la màxima categoria del futbol femení espanyol, per primera vegada en la seua història. Aquest diumenge ha certificat l'ascens a la ciutat esportiva del club contra el Càceres (4-0).

L'equip que entrena Sara Monforte ha aconseguit la presència en la màxima categoria del futbol estatal de manera matemàtica en assegurar-se la primera posició del grup sud de la Lliga Reto Iberdrola. A falta de tres jornades per a concloure el campionat, el seu perseguidor, el Fundació Albacete, ja no pot superar-les.

El projecte de l'equip femení del Vila-real s'estava forjant des de fa unes campanyes, encara que ha sigut en aquestes dues últimes temporades quan s'ha fet el pas definitiu. Disposa de jugadores d'alt nivell, com Salma Paralluelo, lesionada la passada setmana del lligament creuat del genoll esquerre; i de la davantera mexicana Rubi Soto, un dels fitxatges destacats d'aquesta temporada; així com de la portera Elena de Toro, la migcampista argentina Mariela Coronel, la davantera i màxima golejadora, Sheila Guijarro, i la migcampista asturiana María Cienfuegos.

L'equip groguet en tenia prou amb igualar el resultat del Fundació Albacete, però ha eixit decidit a assegurar la victòria i en el minut 13 ja manava en el marcador gràcies a un gol de Laura Royo. Sheila Guijarro, de penal, ha ampliat l'avantatge abans del descans. En la represa Sara Medina i novament Sheila Guijarro han arredonit la festa. Després d'una gran temporada en què només ha perdut un partit en 21 jornades, el Vila-real es converteix en el tercer equip valencià de la Primera Divisió, juntament amb el Llevant i el València.

En Des de la banda hem parlat amb l'entrenadora de l'equip groguet, Sara Monforte.

Àudio
Entrevista a Sara Monforte

També et pot interessar

stats