Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Xapurrat de l’Horta Nord

Fàcil
75 minuts
4 persones

Un poc de tot

Xapurrat de l’Horta Nord
  • 150 g de garrofó
  • 100 g de pésols
  • 1 ceba
  • 2 tomaques
  • 4 alls
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal

Per a les mandonguilles:

  • 250 g d’abadejo dessalat
  • 250 g de creïlles
  • 25 g de pinyons
  • 2 rovells d’ou
  • 1 all
  • Pebre roig
  • Clara d’ou
  1. Coem les creïlles i escaldem l’abadejo, i ho reservem.
  2. Pelem les creïlles, li llevem la pell a l’abadejo i ho matxuquem tot.
  3. Sofregim la ceba, hi afegim la tomaca ratllada i deixem que se sofrija.
  4. Hi agreguem el garrofó, aigua i ho deixem coure.
  5. Per una altra banda, en una paella, sofregim els alls picats i els pinyons.
  6. Hi afegim pebre roig i ho barregem tot amb la creïlla i l’abadejo esmicolats.
  7. Formem les mandonguilles amb esta pasta, les passem per clara d’ou i les fregim.
  8. Quan el garrofó estiga tendre, hi incorporem els pésols i, finalment, les mandoguilles ja fregides.
  9. Esperem uns minuts i ho retirem del foc per a servir-ho.

L'origen

El xapurrat és una recepta original de la comarca de l'Horta Nord i que, per tant, és compartida per nombrosos municipis com Almàssera, Burjassot, Foios, Massalfassar, Museros, Alboraia, Montcada, Puçol, el Puig, Massamagrell, Godella o la Pobla de Farnals.

Es tracta d'un plat molt diferent i original, ja que té dues parts clarament diferenciades: d'una banda, les mandonguilles i, de l'altra, el guisat.

Receptes valencianes Receptes amb carn

També et pot interessar

Veure totes les activitats