Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Trio d'ostra valenciana

Fàcil
25 minuts
4 persones

Un plat on l'ingredient principal és molt interessant nutricionalment

Trio d'ostra valenciana
22 d'agost 2022 - 20:00

12 ostres

Per al salpicó:

  • 1 pimentó roig
  • 1 pimentó verd
  • 1 ceba roja
  • 4 tomaques 'cherry'
  • 1 vitet roig fresc
  • 1 manoll de cebollí
  • Oli d’oliva
  • Celiandre

Per al gratinat:

  • Pa ratllat
  • 2 llimes
  • 25 g de mantega
  • 1 escalunya
  • 1 all
  • 25 g de formatge curat
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Per al mojito:
  • 1 llima
  • Menta o herba-sana fresca
  • 1 cullerada de sucre moreno
  • 200 ml d'aigua
  1. En un casset, desfem el sucre amb l'aigua i el suc de la llima i hi afegim la menta trencada molt xicoteta.
  2. Només alce el bull, ho retirem del foc i, quan atempere, hi afegim les fulles de gelatina hidratades i ho reservem en fred.
  3. Per altra part, piquem els pimentons i la ceba.
  4. Hi afegim el vitet i la tomaca, ho adobem amb oli i sal i ho reservem.
  5. Piquem també l’escalunya i l’all, hi afegim pa ratllat, mantega, julivert i pebre i ho reservem.
  6. Obrim les ostres i repartim les preparacions que hem fet.
  7. En unes, posem la gelatina trencada de "mojito" i hi afegim corfa de llima ratllada.
  8. En d'altres posem per damunt el salpicó, el cebollí picat i el celiandre.
  9. En les que queden, retirem l'aigua i hi posem la mescla de pa ratllat i formatge, i les gratinem al forn.

Consell sobre el marisc cru

S’adverteix que el consum de mariscos crus o poc fets comporta certs riscos que no són menyspreables. El principal risc davant el consum d'ostres crues està causat per un tipus de bacteris coneguts com a vibrions i que no deixen constància visual ni olfactiva de la seua presència. 

Els vibrions habiten naturalment a les aigües costaneres i ens poden infectar també per contacte de l'aigua en alguna ferida que puguem tindre a la pell. Esta infecció provoca problemes gastrointestinals i s'elimina cuinant els mariscos.

La malaltia en general és lleu o moderada, i seguix el seu curs de dos a tres dies. Hem d'intentar que les ostres siguen el més fresques possibles, que s'hagen conservat bé i no que s'haja trencat la cadena de fred.

Són grups de risc per contraure vibriosi principalment els qui tenen el sistema immunitari debilitat:

Receptes valencianes Receptes amb peix