Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

“Tortiglioni” gratinats amb floricol

Fàcil
35 minuts
4 persones

Més italians que Rafaella Carrà

“Tortiglioni” gratinats amb floricol
01 de febrer 2023 - 19:59
  • 500 g de “tortiglioni”
  • 450 g de molles de coliflor especiades
  • 200 g de crostons de pa d'all
  • 250 g d’escalunyes  
  • 200 g de mozzarella ratllada
  • 300 ml de nata per a cuinar 
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal 
  1. Sofregim les escalunyes.
  2. Hi afegim pebre, la floricol, anou moscada i ho saltem bé.
  3. Hi incorporem la nata i ho deixem reduir.
  4. Coem la pasta i l’escorrem bé.
  5. Mesclem la pasta amb la salsa i ho disposem en una font.
  6. Hi posem per damunt els crostons de pa i el formatge.
  7. Ho portem a gratinar al forn i ho servim.

Nutrició: nata

La nata es pot obtindre per repòs o centrifugació de la llet. El resultat final és, per una part, la llet desnatada i, per l’altra, una emulsió de greix en aigua que és la nata. La nata conté un terç de la proteïna i la meitat de la lactosa de la llet, i encara que hi ha diferents tipus de nata, el seu principal nutrient no deixa de ser greix, la qual cosa fa que siga un aliment altament calòric. Este greix és ric en àcids grassos saturats i colesterol, per la qual cosa se n'aconsella un consum moderat, ja que l'excés de greix saturat pot afavorir l'arterioesclerosi, un dels factors desencadenants de les malalties cardiovasculars. Destaca la seua aportació en vitamina A i, encara que en menor proporció, de vitamina D. Hi destaca també la presència de calci, encara que en quantitats inferiors a la de la llet d’on s'ha extret. 

Receptes del món Receptes vegetarianes