Sopa de granotes
"Granota que canta el març, l'abril la farà callar"
Ingredients
- 24 cuixes de granota (12 parells)
- 2 alls
- 1 ceba
- 1 ou dur
- 1 tomaca
- 1 cullerada de farina
- 1 got de vi blanc sec
- Pa del dia anterior
- Pebre roig
- Pebre negre
- Julivert
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una cassola, sofregim la ceba i els alls.
- Hi afegim la tomaca i la farina.
- Hi agreguem l’aigua, l’ou dur ratllat, el vi blanc i alcem el bull.
- Hi incorporem julivert picat, pebre negre i ho deixem coure.
- Salpebrem les cuixes de granota i les aboquem a la cassola.
- Hi agreguem una cullerada de pebre roig, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure entre 5 i 10 minuts més.
- Per altra part, fregim els crostons de pa i els reservem en paper absorbent.
- Ho servim amb els crostons de pa i julivert picat.
Les cuixes de granota
Podem dir que tenen un gust com de pollastre i una textura que s'assembla a la textura gelatinosa de les cocotxes de bacallà o de lluç. Resulta estrany que en un país tan amic de les textures gelatinoses com la dels peus de porc o els caragols trobem tanta gent que té mania a les cuixes de granota.
Nutricionalment, és una carn blanca que, quant a etiquetatge i registre sanitari, està classificada com a peix, però que no podem afirmar que ho siga. És equilibrada i de fàcil digestió. Presenta un alt contingut de proteïnes i sals minerals amb una escassa proporció de greixos i calories. L'índex de colesterol també és baix i presenta un alt contingut de vitamines, entre les quals destaquen l'A, B1, B2, B3, B6, B9, B12 i E. Esta carn és hipoal·lergògena. Podem gaudir d'una carn similar al peix, però apta per a les persones que hi patisquen intoleràncies associades.