Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

“Sacsacollons”

Fàcil
35 minuts
4 persones

Cuina de pescadors

“Sacsacollons”
  • 1 kg d’abadejo salat
  • 6 creïlles
  • 3 cebes
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre roig dolç 
  • Julivert

Per a l’allioli:

  • 2 alls
  • 1 ou
  • Llima 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. El dia d’abans, tallem l’abadejo i el posem a remulla.
  2. Posem a coure les creïlles i les cebes, en aigua abundant amb oli i sal.
  3. Hi afegim l’abadejo i ho deixem coure a foc lent.
  4. Preparem un allioli, amb un poquet de suc de llima, i li afegim una mica de caldo.
  5. Ho removem, aboquem l’allioli a la cassola i la sacsem.
  6. Ho servim i ho decorem amb julivert i perbre roig dolç.

D'on ve el seu nom?

Sacsacollons és el nom d'una classe d'olla que feien antigament els hòmens de la mar i dona nom a una recepta popular entre els pescadors de Peníscola. Forma part de l'anomenada "cuina de barca", caracteritzada per l’ús d’ingredients humils i una execució senzilla, destinada a acomplir una funció bàsica: alimentar la tripulació.

La manera de servir el sacsacollons és amb un allioli que deixarem caure sobre les creïlles, la ceba i l’abadejo. Perquè la salsa arribe a mullar tots els ingredients, hem de sacsar el plat amb energia, d’ací el nom del plat.

Receptes amb peix Receptes valencianes Receptes fàcils

També et pot interessar

Veure totes les activitats