Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

“Sacsacollons”

Fàcil
35 minuts
4 persones

Cuina de pescadors

“Sacsacollons”
22 de novembre 2022 - 19:59
  • 1 kg d’abadejo salat
  • 6 creïlles
  • 3 cebes
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre roig dolç 
  • Julivert

Per a l’allioli:

  • 2 alls
  • 1 ou
  • Llima 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. El dia d’abans, tallem l’abadejo i el posem a remulla.
  2. Posem a coure les creïlles i les cebes, en aigua abundant amb oli i sal.
  3. Hi afegim l’abadejo i ho deixem coure a foc lent.
  4. Preparem un allioli, amb un poquet de suc de llima, i li afegim una mica de caldo.
  5. Ho removem, aboquem l’allioli a la cassola i la sacsem.
  6. Ho servim i ho decorem amb julivert i perbre roig dolç.

D'on ve el seu nom?

Sacsacollons és el nom d'una classe d'olla que feien antigament els hòmens de la mar i dona nom a una recepta popular entre els pescadors de Peníscola. Forma part de l'anomenada "cuina de barca", caracteritzada per l’ús d’ingredients humils i una execució senzilla, destinada a acomplir una funció bàsica: alimentar la tripulació.

La manera de servir el sacsacollons és amb un allioli que deixarem caure sobre les creïlles, la ceba i l’abadejo. Perquè la salsa arribe a mullar tots els ingredients, hem de sacsar el plat amb energia, d’ací el nom del plat.

Receptes amb peix Receptes valencianes Receptes fàcils