Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Penques amb salsa d’ametles

Fàcil
80 minuts
4 persones

Cuina tradicional i saludable

Penques amb salsa d’ametles
02 de desembre 2022 - 19:59
  • 1 garba de penques
  • Caldo de pollastre
  • 125 g de pernil salat
  • 20 g de fècula de dacsa
  • 50 g d’ametlles torrades
  • 2 rovells d’ou
  • 3 alls
  • 1 llima
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Netegem i tallem les penques, i les reservem en aigua, sal i llima.
  2. Bollim les penques per a acabar-los de llevar l’amargor.
  3. Fem una segona bollida de les penques.
  4. Quan estiguen cuites, les retirem del foc i les escorrem.
  5. Per una altra part, sofregim uns alls i el pernil trossejat.
  6. Hi afegim la fècula de dacsa, el caldo de pollastre, els rovells d’ou, les ametles picades i les penques.
  7. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 15 minuts, aprox.

Nutrició: el card

Nutritivament, el card s'assembla a la carxofa. Té uns poquets hidrats de carboni (inulina) ben tolerats pels diabètics, però destaca principalment pel seu contingut en calci i ferro, si bé estos minerals no s'assimilen tan bé com els d'origen animal. Aporta molt poques calories, és fàcil de digerir, diürètic, laxant 

i tònic, qualitats que fan molt recomanable el consum d’este aliment.

Receptes valencianes Receptes fàcils Receptes saludables