Pastís de poma a l'estil anglés
Cada país té el seu
Ingredients
- 800 g de pomes Fuji o Reineta
- 50 g de sucre
- 50 g de sucre moreno
- 30 g de mantega
- 5 g de fècula de dacsa
- El suc de mitja llima
- Canella en pols
- Nou moscada
- Gingebre en pols
- Ou batut
- Sal
Per a la pasta brisa:
- 200 g de farina
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre de llustre
- 1 ou
Per a la nata de vainilla:
- 250 ml de nata per a muntar
- 50 g de sucre
- 1 branca de vainilla
Elaboració
- Mesclem les pomes laminades amb els sucres, el suc de llima, la fècula de dacsa, mantega i les espècies.
- Ho deixem reposar durant mitja hora.
- Mesclem els ingredients de la massa i els pastem.
- Deixem reposar la massa 30 minuts en la nevera.
- Folrem un motle amb la mitat de la massa i l’enfornem a 180 graus durant 20 minuts.
- Omplim el pastís amb la poma macerada.
- Estirem la pasta restant i tapem el pastís.
- El pintem amb ou batut i l’enfornem a 180 graus durant 20 minuts més.
- Muntem la nata amb el sucre i la vainilla.
- Servim el pastís amb la nata muntada.
Nutrició: la poma
No hi ha cap diferència nutricional entre les diferents varietats de poma. La millor manera de menjar-la és amb pell, ja que és on es troba la pectina (fibra natural que regula l'intestí, és laxant si hi ha restrenyiment o astringent si hi ha diarrea) i l'àcid ursòlic (vitamina que contribueix al creixement dels músculs). Sempre cal llavar-les amb aigua. Ajuden a previndre i a reduir el colesterol i són molt beneficioses per a tota mena de malalties renals pel seu contingut en cistina, arginina i àcid màlic.
Hi ha una dita anglesa molt famosa que diu "An apple a day keeps the doctor away" (una poma al dia, el metge t’estalviaria). Hem de menjar poma sempre que puguem i, si pot ser, sense pelar-la, ben rentadeta. Que tenim fam entre hores? Una poma. Com a postres d'un dinar abundant? Una poma. Què li podem donar de berenar a un xiquet? Una poma. És la fruita que a tots agrada i que a ningú assenta malament.