Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Pastís de formatge sense sucre

Fàcil
35 minuts
4 persones

Amb gelat i tot!

Pastís de formatge sense sucre
15 de desembre 2023 - 20:10
  • 750 g de formatge crema
  • 300 g de crema agra
  • 200 g de farina d'ametla
  • 100 g de mantega
  • 4 ous
  • Xarop de pitera

Per al gelat:

  • 250 g de formatge batut tipus quark
  • 1 iogurt natural
  • Nabius
  • Gerds
  • Maduixes
  • Melmelada de gerds sense sucre
  1. Mesclem l’ametla amb la mantega i folrem la base d’un motle.
  2. Ho enfornem a 180 °C durant 10 minuts.
  3. Batem el formatge amb els ous i el xarop.
  4. Hi incorporem la crema agra i ho mesclem a mà.
  5. Ho aboquem al motle i ho enfornem a 160 °C durant 45 minuts.
  6. Mesclem bé les fruites i la melmelada.
  7. Hi afegim el iogurt i el formatge i ho triturem.
  8. Ho posem a congelar, removent-ho de tant en tant.
  9. Servim el pastís amb el gelat.

El formatge quark

Es tracta d’un formatge fresc originari de l’Europa Central i de l'Est. És un formatge cremós i suau, amb una textura similar a la del iogurt grec. S’elabora a partir de llet de vaca crua o pasteuritzada, a la qual s'afig un cultiu de bacteris làctics (caseïna) per a acidificar-la. Després, s'agita per a separar la quallada del sèrum (per això es coneix també com formatge batut). La quallada es passa a través d'un colador per a eliminar l'excés de líquid i es mescla amb nata per a aconseguir una textura suau i cremosa. El formatge quark es pot consumir directament o utilitzar-se en receptes tant dolces com salades.

Receptes de pastissos Receptes saludables Postres