Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

Paella d'ànec i anguiles

Fàcil
2 hores
4 persones

L'origen de la paella?

Paella d'ànec i anguiles
13 de desembre 2023 - 20:05
  • 600 g d’ànec o polla d'aigua
  • 400 g d'arròs varietat Albufera
  • 400 g d'anguiles
  • 600 g de verdures de temporada
  • 250 g de tomaca
  • 3 alls tendres
  • 150 g d’oli OVE
  • 20 g de sal
  • Pebre roig fullat
  • Safrà molt
  • Aigua
  1. Sofregim l’ànec i el daurem bé.
  2. Hi incorporem les verdures trossejades i les sofregim.
  3. Hi afegim el pebre roig i la tomaca ratllada.
  4. Hi incorporem l’arròs, el sofregim i li aboquem l’aigua.
  5. Hi afegim l’anguila i ho deixem coure 15-20 minuts.

La paella i les rates

Antigament esta paella solia portar rata de marjal, que no tenien res a veure amb les rates de claveguera. Es tracta d’un rosegador que s’alimenta d’arròs i vegetals, que feia molt de mal als llauradors de la marjal perquè destrossaven les plantacions d’arròs. Menjant-se-les, aleshores, el benefici era doble, ja que la gent que les ha tastades diu que eren, si no una vianda, un mos molt agraït. També s’intercanviaven per tabac al mercat de Sueca.

Receptes valencianes Receptes d'arrossos