Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Olleta benicarlanda

Fàcil
80 minuts
4 persones

 “Benicarló, gran olla i xic sermó”

Olleta benicarlanda
30 de novembre 2022 - 19:59
  • 400 g de fesols
  • 160 g d’arròs
  • 200 g de cansalada
  • 2 botifarres de ceba 
  • 3 creïlles
  • 1 manoll de cards
  • 2 tomaques
  • Un tros de pernil
  • Aigua
  • Pebre roig
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En una cassola, posem a coure els fesols.
  2. Hi afegim el pernil, la cansalada, els cards, la tomaca ratllada i el pebre roig dolç.
  3. Ho deixem coure uns 45 minuts.
  4. Trossegem les creïlles i les hi incorporem.
  5. Hi agreguem uns brins de safrà, les botifarres i ho deixem coure uns 15 minuts més.
  6. Ho rectifiquem de sal, hi aboquem l’arròs i deixem que es coga.

Les olletes valencianes

Són poc conegudes fora de la Comunitat, i sovint a dins, ja que no se’n solen trobar als restaurants. És el plat familiar per excel·lència, evoca la calfor de la llar, la infància, l’antiga ximenera. Els valencians la solen anomenar pel nom afectuós d’’olleta’. Són el regne privilegiat de les verdures i llegums. Malgrat ser una olla ben carregada de “bombo” (fesols, arròs, ceba, tomaca, botifarres de ceba, pernil, creïlles, cards), antigament eren més pobres.

Receptes valencianes Receptes amb carn