Directes
Ara en la televisió
SANTA MISSA

Nacional (Café granissat amb gelat)

Fàcil
2 hores
4 persones

Ja és estiu!

Nacional (Café granissat amb gelat)
29 de juny 2023 - 19:59
  • 500 ml d’aigua
  • 250 ml de café
  • 80 g de sucre

Per al gelat de crema o “mantecado”:

  • 1 l de llet
  • 275 g de sucre
  • 6 rovells d’ou
  • 2 clares d’ou
  • 1 llima
  • Canella en rama
  • Neules per a decorar
  1. Barregem en un bol el café, l’aigua i el sucre, i ho congelem.
  2. Abans que es congele totalment, trenquem el gel amb una batedora.
  3. En un casset, bollim la llet amb la canella i la corfa de mitja llima, perquè infusione.
  4. Per altra part, batem les clares i els rovells amb el sucre.
  5. Hi afegim la llet i ho mesclem al foc, sense deixar de remoure-ho.
  6. Quan s’espessisca, ho retirem del foc i ho deixem refredar.
  7. Ho posem a congelar durant 6 hores, aproximadament, batent la mescla cada dos hores.
  8. En una copa, servim el café granissat i el coronem amb una bola de gelat.
  9. Ho decorem amb les neules.

Els nostres granissats

“Nacional” és com anomenem ací el café granissat amb una bola de gelat, que pot ser sol de crema (mantecado) o de vainilla. També se'n diu nacional si en lloc de café porta civada (ordi), però llavors s’anomena nacional de civada. Però no és lúnic granissat que tenim a la comunitat. Ací tens un recull:

Receptes d'estiu Postres