Directes
Ara en la televisió
UNA HISTORIA DE CRÍMENES
Ara en la ràdio
FORA DE COBERTURA (reemissió)

Marbrat d'orxata i fruites seques

Fàcil
2 hores
4 persones

Valencianíssim

Marbrat d'orxata i fruites seques
  • 250 ml d’orxata
  • 200 g d’anous pelades
  • 150 g de sucre de llustre
  • 80 g de panses sense llavor
  • 20 g de gelatina en làmines
  • 12 dàtils sense pinyol
  • 12 prunes sense pinyol
  • 12 orellanes
  • 2 iogurts naturals
  1. Tallem a trossets les prunes, les orellanes i els dàtils.
  2. Ho mesclem amb les panses i les anous picades.
  3. Batem els iogurts amb el sucre de llustre i la mitat de l’orxata.
  4. Calfem una mica la resta de l’orxata i hi desfem la gelatina, prèviament hidratada en aigua.
  5. Aboquem la gelatina i la fruita seca al iogurt i ho barregem tot bé.
  6. Ho aboquem a un motle, ho tapem amb paper de plàstic i ho reservem en fred durant 5 hores, aprox.

Nutrició: prunes panses

Durant la dessecació de la fruita, se’n reduïx el contingut d’aigua i es concentren els nutrients. El seu valor calòric és elevat i constitueixen una font per excel·lència de fibra soluble i insoluble, la qual cosa li confereix propietats saludables per a millorar el trànsit intestinal i gran eficàcia per a tractar el restrenyiment.

No obstant això, consumir estes prunes en gran quantitat pot afavorir l'augment de pes, els gasos intestinals i la flatulència. Així mateix, les prunes tenen una xicoteta quantitat d'histamina, per la qual cosa és possible (encara que poc comú) que puguen originar alguna al·lèrgia. 

Postres Receptes valencianes

També et pot interessar

Veure totes les activitats