Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins

Fàcil
25 minuts
4 persones

“Quan a l'octubre plou, el rovelló es mou”

Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins
01 de novembre 2022 - 23:59
  • 500 g de rovellons
  • 12 cues de llagostí
  • 1 manoll d'alls tendres 
  • 4 carxofes
  • 1 porro 
  • Caldo de carn o de verdures 
  • Julivert fresc
  • Llima
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. Pelem les carxofes i les reservem en aigua amb llima.
  2. Tallem el porro ben finet i el fregim en oli abundant.
  3. Saltem les carxofes amb els alls tendres i hi afegim els rovellons.
  4. Hi agreguem els llagostins, hi aboquem caldo i ho deixem coure durant 10 minuts.
  5. Hi incorporem julivert picat.
  6. Servim el guisat i el coronem amb el cruixent de porro.

Els bolets

No són vegetals, són fongs. Rics en aigua i amb molt poques calories. A penes tenen greixos i els pocs que contenen són, majoritàriament, insaturats. Gran varietat de vitamines i minerals (vit. A, grup B, potassi i seleni). Dels valors nutricionals dels bolets també destaquen les proteïnes, ja que contenen tots els aminoàcids essencials (encara que varia segons l’espècie). Per tot això, els bolets són una font de proteïna no animal interessant.

Receptes fàcils Receptes valencianes