Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

Guisat de corder amb peres i bajoqueta

Fàcil
1 hora
4 persones

Esta recepta és la pera

Guisat de corder amb peres i bajoqueta
13 de març 2023 - 19:59
  • 1 kg de carn de corder
  • 350 g de garrofó
  • 250 g de bajoqueta
  • 250 ml de vi blanc
  • 750 ml d’aigua
  • 2 cebes
  • 2 tomaques
  • 2 creïlles
  • Peres dures
  • Pebre roig
  • Pebre negre o blanc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Salpebrem i sofregim, en una cassola de fang, el corder trossejat.
  2. Hi afegim la ceba, la bajoqueta i el garrofó.
  3. Hi agreguem la creïlla, el pebre roig i la tomaca triturada.
  4. Hi afegim el vi blanc i, quan comence a reduir, hi afegim l’aigua.
  5. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure fins que es faça el garrofó.
  6. En els últims 10 minuts, incorporem la pera trossejada.

La pera Tendral

La recepta original d’este plat es cuina amb pera Tendral. La pera Tendral és una varietat local autòctona molt antiga que es cultiva en comarques molt concretes. És originària de Sogorb, a l’Alt Palància, per això se la coneix també com “pera Tendral de Sogorb” i el seu arbre es coneix com “sogorbí”.

Nutrició: pera

Igual que altres fruites, té un alt contingut d’aigua i hidrats de carboni en forma de sucres i, sobretot, fibra. Esta fibra insoluble ajuda a millorar la digestió, a més de tindre propietats astringents. El seu contingut de proteïnes i greixos és molt pobre. 

Quant a vitamines, cal destacar-ne les vitamines A, C i K. La pera és rica en minerals com potassi, calci, fòsfor i magnesi.

Guisats Receptes amb carn Receptes valencianes