Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Galletes amb magrana d'Elx i xocolate

Fàcil
30 minuts
4 persones

Amb denominació d'origen

Galletes amb magrana d'Elx i xocolate
02 de gener 2023 - 19:59
  • 300 g de farina 
  • 230 g de mantega sense sal
  • 280 g de sucre blanc
  • 120 g de sucre moreno
  • 75 g de xocolate negre
  • 75 g de xocolate blanc
  • 5 g de bicarbonat
  • 5 g de sal
  • 2 ous
  • Magranes d'Elx
  • Anous
  1. Desgranem una magrana i la reservem.
  2. Batem bé la mantega amb els sucres i hi afegim els ous.
  3. Hi incorporem a poc a poc la farina amb el bicarbonat i la sal.
  4. Ho pastem fins a obtindre’n una massa homogènia.
  5. Hi afegim la mitat de la magrana, els xocolates i ho mesclem bé.
  6. Disposem cullerades de massa en una safata de forn.
  7. Col·loquem per damunt anous, més magrana i ho enfornem a 180 º C durant 12 minuts, aprox.
  8. Deixem refredar les galletes abans de servir-les.

Una fruita molt valenciana

El 70% del cultiu de la magrana a Espanya es troba a la Comunitat Valenciana. És una fruita de tardor que necessita calor, per això Elx és una de les zones indicades per al seu conreu, especialment de la varietat “mollar”.  

Es pot preparar de moltes maneres diferents, però acostumem a menjar-la amb sucre, mel, licor o caramel. En ensalades i guarnicions, aporta un toc colorista i distingit.

Receptes fàcils Receptes vegetarianes Postres Receptes de Nadal