A tindre en compte
Esta pot semblar una recepta senzilla, però no ho és, ja que el flam no porta ni llet ni nata, i això el fa més delicat de quallar. Hem de tindre en compte:
- Com que es tracta d’un bany de maria, hem de posar el forn a una temperatura mitjana (165 °C), ja que volem que siga l’aigua que envolta les flameres el que coga els flams. Així i tot, es tracta d’una temperatura que pot daurar en excés la part superior dels flams. Per a evitar-ho (o per a controlar-ho), podem tapar la safata amb paper d’alumini.
- L’aigua que li posem al bany de maria ha de ser una aigua tan calenta com siga possible, si no, retardarem la cocció.
- Cada forn és un món i no podem refiar-nos al 100% dels temps que donem. El millor és introduir un furgadents finet per a vore quan està el flam ja quallat.
- Si veiem que el palet ix net, però que el flam “tremola” en excés, podem apagar el forn i deixar els flams dins durant 15 minuts més amb el forn apagat perquè acaben de compactar-se, sense risc que se’ns cremem per dalt.