Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Flam de taronja

Intermedi
1 hora
4 persones

Postres festives

Flam de taronja
15 de març 2023 - 19:59
  • 500 ml de suc de taronja
  • 200 g de sucre
  • 125 ml d’aigua
  • 7 rovells d’ou
  • 1 ou sencer

Per al caramel:

  • 150 g de sucre
  • 60 ml d’aigua
  • Suc de llima

Per a la crema de torró:

  • 200 g de torró blanet
  • 20 ml d’aigua
  • 1 taronja
  • Mistela de Teulada
  1. Fem un caramel amb sucre, aigua i suc de llima.
  2. Per al flam, bollim el suc de taronja amb el sucre i una miqueta d’aigua.
  3. Hi afegim l’aigua, ho deixem coure i ho reservem.
  4. Batem l’ou sencer amb els rovells i hi afegim el suc de taronja.
  5. Untem les flameres amb el caramel i les omplim amb la mescla.
  6. Ho enfornem al bany de maria a 165 °C durant 50 minuts, aprox.
  7. Triturem el torró amb aigua, mistela i ratlladura d’una taronja.
  8. Servim la crema i, damunt, hi posem el flam.

A tindre en compte

Esta pot semblar una recepta senzilla, però no ho és, ja que el flam no porta ni llet ni nata, i això el fa més delicat de quallar. Hem de tindre en compte:

Postres Receptes valencianes