Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Figatell de sépia

Fàcil
90 minuts
4 persones

Una exquisidesa!

Figatell de sépia
31 de maig 2023 - 19:59
  • 600 g de sépia
  • 200 g de pa dur
  • 2 alls
  • Llet
  • julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la picada:

  • 100 g de cacaus
  • 2 alls
  • Mel 
  • Suc de llima 
  • Polpa de nyora
  • Julivert 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem la sépia i la triturem junt amb els alls, el julivert, el pa dur, oli, sal i llet.
  2. Formem els figatells i els emboliquem amb paper de plàstic transparent.
  3. Els reservem en la nevera durant 1 hora, aprox.
  4. En un morter, piquem els cacaus torrats.
  5. Hi afegim suc de llima, els alls, la polpa de nyora, mel, julivert, sal, un raig d’oli d’oliva i ho barregem tot.
  6. En una paella, torrem els figatells.
  7. Servim els figatells adobats amb la picada.

Nutrició: el cacauet

Encara que es considere fruita seca, el cacau amb corfa és un llegum i, en general, se sol vendre torrat. Malgrat la seua elevada aportació calòrica, el percentatge d'àcids grassos saturats que té és acceptable i la quantitat de sucre dels hidrats de carboni és realment bona. Però si hi ha una cosa en la qual els cacauets destaquen especialment, és en el percentatge relativament elevat d’L-arginina, una substància que regula diferents hormones.

Receptes amb peix Receptes valencianes