Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Fals arròs al forn

Fàcil
40 minuts
4 persones

Senyor cuiner: pot començar la dinà

Fals arròs al forn
  • 360 g d’arròs
  • 300 g de costella de porc
  • 200 g de cansalada entreverad
  • 100 g de cigrons cuits
  • 1,3 l de caldo de putxero
  • 3 botifarres
  • 3 blanquets
  • 2 tomaques
  • 1 creïlla
  • 1 cabeça d’alls
  • Pebre roig dolç
  • Safrà
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. Sofregim la creïlla amb la cabeça d’alls i ho reservem.
  2. Salem i sofregim la costella de porc i la cansalada.
  3. Hi afegim el pebre roig i una tomaca ratllada.
  4. Ho removem bé i hi incorporem els cigrons i l’arròs.
  5. Ho sofregim i hi aboquem el caldo ben calent.
  6. Hi afegim el safrà, els embotits, una tomaca a rodanxes, la creïlla i la cabeça d’alls.
  7. Ho deixem coure 18 minuts, aprox.

Per què és fals?

Ens trobem immersos en plenes Falles i els casals fallers són el centre de la vida festera durant estos dies: allí es menja, es sopa i… algun que un altre també dorm. Una manera pràctica perquè els membres d’una comissió nombrosa puguen dinar arròs al forn és fer esta “trampa” i cuinar-lo en paella. Amb la infraestructura que solen tindre les comissions, és molt difícil fer arròs al forn en cassoles de fang, per a molta gent, i esta és una manera d’aconseguir-ho. Està boníssim. No ix tan sec ni rossejadet com el que es cuina al forn, però està molt saborós.

Receptes valencianes Receptes d'arrossos

També et pot interessar

Veure totes les activitats