Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Escabetx de sardines

Fàcil
20 minuts
4 persones

Obriu finestres, que hui cuinem sardines!

Escabetx de sardines
17 d'agost 2022 - 20:00
  • 1 quilo de sardines
  • 4 alls
  • 1 ceba
  • 1 carlota
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre en gra
  • Pebre roig
  • Farina
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 1 copa de vi blanc
  • 100 ml de vinagre de poma
  • Aigua
  • Sal
  1. Llevem les escates i els lloms de les sardines i ho reservem en aigua.
  2. Sofregim la ceba, els alls i la carlota.
  3. Incorporem el llorer i els grans de pebre i ho ofeguem.
  4. Hi afegim el pebre roig i l'ofeguem.
  5. Incorporem el vi blanc i deixem que s'evapore l'alcohol.
  6. Afegim el vinagre, l'oli i una miqueta d'aigua i ho deixem coure.
  7. Assequem bé les sardines, les salem, les passem per farina i les fregim durant uns segons en oli ben calent.
  8. Incorporem les sardines a l'escabetx i ho deixem coure durant dos minuts.
  9. Retirem l'escabetx del foc i ho deixem refredar.

Valors nutritius

La sardina és el peix blau més popular. L'aportació d'omega-3 quasi cobreix el 100% dels objectius nutricionals diaris recomanats (Fundació Espanyola de la Nutrició).

Com ho feien els romans?

Els romans solien preparar un xarop amb vinagre, sal i mel per a conservar les potes o els budells de vedella cuits. Afegir-li pebre roig o safrà ja va ser una aportació andalusina a la tècnica.

Receptes saludables Receptes amb peix Receptes vegetarianes