Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Ensalada mediterrània amb carxofes

Fàcil
40 minuts
4 persones

Ara que ve el bon temps

Ensalada mediterrània amb carxofes
24 de maig 2023 - 19:59
  • 1 pot de carxofes en conserva
  • Mitja bossa de canonges
  • Mitja bossa d’encisam variat
  • 1 ceba tendra
  • 1 llanda d’anxoves
  • 50 g de tàperes
  • 200 g de maionesa
  • Tomaca seca en oli
  • Formatge feta
  • Olives negres
  • Dacsa dolça

Per a la tempura:

  • 350 ml d’aigua freda
  • 100 g de farina de blat
  • 100 g de farina de dacsa
  • 1 ou
  • Sal
  1. Batem bé els ingredients de la tempura i la reservem.
  2. Escorrem les carxofes i les tallem per la mitat.
  3. Les passem per farina, per la tempura i les fregim.
  4. Per a la salsa, piquem les tàperes i les anxoves.
  5. Les barregem amb la maionesa i ho reservem.
  6. En un plat, disposem els encisams i els canonges.
  7. Hi afegim la dacsa, el formatge, les olives i la tomaca seca.
  8. Hi agreguem la ceba, les carxofes i ho coronem amb la salsa.

Nutrició: carxofes en conserva

Actualment, la manipulació industrial d'esta hortalissa es duu a terme en unes condicions molt bones. S'usen carxofes fresques de primera qualitat, es processen ràpidament i les operacions de congelació i/o l'escaldat es realitzen de forma optimitzada. D'esta manera, s'assegura que el producte presente condicions excel·lents i conserve la major part de les propietats, almenys durant els 8 primers mesos.

No podem considerar que la carxofa en conserva siga un ultraprocessat. De tota manera, farem bé de mirar les etiquetes, ja que en una bona conserva només tindríem carxofes, aigua i sal.

Receptes fàcils Receptes saludables Receptes valencianes