Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Cruet de peix

Fàcil
50 minuts
4 persones

Recepta de pescadors

Cruet de peix
  • 1 kg de peix divers (moll, llobarro, lluç, orada...)
  • 1 l de caldo de peix
  • 12 cloïsses
  • 3-4 creïlles
  • 1 tomaca
  • 1 ceba
  • 3 Alls
  • Julivert
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En una cassola baixa, disposem les creïlles i la ceba a rodanxes.
  2. Hi afegim la tomaca, els alls, oli i sal.
  3. Trossegem el peix, el salem i l’incorporem a la cassola.
  4. Hi agreguem les cloïsses, una miqueta de caldo de peix i julivert picat.
  5. Ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts, aprox.
  6. Ho servim en la mateixa cassola.

Xàbia, el seu origen

El cruet de peix és una de les receptes més emblemàtiques de Xàbia, poble de pescadors. Antigament, per a fer este plat els homes i les dones de la mar gastaven el peix “trencat”, és a dir, el que no es podia vendre a la llotja, de manera que tampoc s’havia de manipular massa davant el perill que es trencara més, per això es feia cru. El caldo sobrant del cruet l’aprofitaven també per fer algun arrosset.

Part de l'encant d’este plat és que, pel seu peculiar i espontani origen en la manera de preparar-lo, no té ni molt menys una recepta fixa. Cada u/na pot posar-li els ingredients que desitge. El rap, el mollet, la corbina, el llucet o la galera, entre moltes altres opcions, són alguns dels peixos que se li poden afegir.

Receptes valencianes Receptes amb peix Receptes de Nadal

També et pot interessar

Veure totes les activitats