Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
A POQUETA NIT (reemissió)

Coca escudellada de carabassa amb llet merengada

Fàcil
30 minuts
4 persones

Una coca amb un toc magistral

Coca escudellada de carabassa / À Punt Mèdia
  • 250 g de carabassa torrada
  • 250 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 4 sobres de llimonada (2 de cada color)
  • 3 ous
  • Neules per a la base
  • Panses
  • Anous
  • Canella
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la llet merengada:

  • 500 ml de llet sencera
  • 100 g de sucre
  • 3 clares d'ou
  • 1 rameta de canella
  • Corfa i ratlladura de llima
  • Canella en pols
  • Fulles d’herba-sana
  1. Infusionem la llet amb la canella, la corfa de llima i el sucre.
  2. Quan alce el bull, la colem, l’aboquem a un motle i la congelem durant dos hores.
  3. Per una altra part, batem els ous amb el sucre i hi afegim la carabassa.
  4. Hi incorporem els sobres de llimonada i la farina, i ho batem.
  5. En una safata de forn, posem porcions de massa sobre cada neula i hi afegim anous, panses, un poquet de sucre i canella.
  6. Ho enfornem a 180 °C durant 15 minuts.
  7. Per a la llet merengada, muntem les clares d'ou.
  8. Les incorporem a la llet congelada i ho batem tot.
  9. Servim la coca en un plat i la llet merengada en un got, amb ratlladura de llima, canella i unes fulles d’herba-sana.

Curiositats

Es diu coca escudellada perquè se sol escudellar sobre el paper (o sobre oblees) amb una cullera.

Tot i que és originària de la Ribera Alta (com la coca cristina) és molt popular en totes les nostres comarques.

Receptes valencianes Coques Receptes fàcils

També et pot interessar

Veure totes les activitats