Directes
Ara en la televisió
DEJAVÚ

Cassoleta de rap amb carxofes

Fàcil
40 minuts
4 persones

Amb el millor del nord de Castelló

Cassoleta de rap amb carxofes
20 de gener 2023 - 19:59
  • 4 cues de rap xicotetes
  • 8 llagostins de Vinaròs
  • 3-4 carxofes de Benicarló
  • 3 nyores de Guardamar
  • 3 llesques de pa
  • 2 tomaques de pera
  • 6 alls
  • 1 copa vi blanc
  • 1 l de caldo de peix
  • 1 llima
  • 50 g d’avellana de Benassal
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem les nyores a remulla amb aigua tèbia i en retirem la polpa.
  2. Enfornem les tomaques, els alls, les avellanes i el pa a 180 graus durant 12 minuts.
  3. Netegem i salpebrem les cues de rap.
  4. Per a fer la picada, pelem les tomaques i els alls, i ho triturem junt amb les avellanes, el pa i la polpa de nyora.
  5. En una cassola, daurem els llagostins, prèviament salats, i els reservem.
  6. Pelem i trossegem les carxofes, les arruixem amb suc de llima i les sofregim en la mateixa cassola.
  7. Hi agreguem una miqueta de pebre roig i la picada i, després, el vi blanc.
  8. Ho deixem evaporar i hi incorporem el caldo de peix.
  9. Quan arranque el bull, hi agreguem les cues de rap, salpebrades prèviament.
  10. Ho deixem coure, a foc baix, durant 10 minuts, aprox.
  11. Ho rectifiquem de sal i hi incorporem els llagostins.

La cuina de Vinaròs

La tradició marinera de la zona i la riquesa de verdures i hortalisses autòctones marquen la cuina del municipi castellonenc, amb una clara influència mediterrània. Arrossos, peixos i mariscos en són els grans protagonistes.

Però, sens dubte, el llagostí de Vinaròs, reconegut pel seu sabor, textura i qualitat, és l’estrella de les cuines del municipi. El clima suau i la baixa salinitat de les aigües del litoral vinarossenc, enriquides pels sediments del riu Ebre, són la clau.

Receptes d'arrossos Receptes valencianes