Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

Bresquilles al vi i mostillo

Fàcil
50 minuts
4 persones

"A l'agost, vi i most"

12 bresquilles recepta
06 de novembre 2023 - 20:10
  • 4 bresquilles grosses
  • 1 botella de vi negre valencià
  • Farina
  • 2 branques de canella
  • Corfa de taronja
  • Corfa de llima
  • Anous
  • Ametles
  • Herbasana
  1. Bollim el vi amb el sucre, la canella, la corfa de taronja i la corfa de llima.
  2. Tallem les bresquilles a quarts i els llevem el pinyol.
  3. Les incorporem al vi i les deixem coure durant 10 minuts.
  4. En una cassoleta, aboquem una part de l’almívar.
  5. Hi incorporem anous i ametles i hi espolsem farina.
  6. Ho coem fins que s’espessisca.
  7. Servim les bresquilles amb l’almívar i herbasana i el mostillo a banda.

El mostillo

El mostillo és típic a la Plana d’Utiel-Requena i a les comarques de la Manxa i n’hi ha moltes receptes, amb variacions respecte a allò que se li afig: corfa de llima, de taronja, anous, pinyons o inclús anís. Com el seu nom indica, es prepara amb most, és a dir, amb el suc natural que s'extrau durant els primers passos de l'elaboració del vi i que suposa un punt de partida clau per a determinar la qualitat del producte final: si el most és de bona qualitat, amb ell es podran elaborar grans vins.

Per molt que ens el puga recordar, el mostillo no té res a vore amb l’arrop. El mostillo és most reduït amb farina, mentre que l’arrop és most espessit de manera natural, a base d’evaporació, en el que se sol coure també carabassa, meló o codony.

Postres Receptes valencianes

També et pot interessar