Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Arròs de les riberes del Túria

Fàcil
2 hores
4 persones

“A la vora del riu no faces niu”

Arròs de les riberes del Túria
13 d'abril 2023 - 19:59
  • 500 g de pollastre de corral o ànec
  • 320 g d’arròs Sénia
  • 250 g de carabassa
  • 250 g de napicol
  • 250 g de xirivia
  • 250 g d’api-rave
  • 200 g de bolets
  • 120 g de tomaca triturada
  • 2 carxofes
  • 3 alls
  • Timó, alfàbega o sàlvia
  • Pell de taronja
  • Pebre roig dolç
  • Safrà
  • Aigua
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. En una cassola, daurem tres allets amb oli i els reservem.
  2. Salem la carn i l’afegim a la cassola, junt amb la pell de taronja, i ho sofregim.
  3. Retirem la pell de la taronja i la reservem.
  4. Hi agreguem les carxofes i la resta de verdures.
  5. Hi incorporem el pebre roig, la tomaca i els bolets.
  6. Ho sofregim tot, hi aboquem aigua i ho deixem coure durant 20 minuts, aprox.
  7. Ho rectifiquem de sal, hi afegim el safrà, la pell de taronja, els allets i l’arròs.
  8. Ho deixem coure durant 15 minuts i hi incorporem les herbes aromàtiques.
  9. Apaguem el foc i ho deixem reposar 5 minuts.

El seu origen

Fa uns anys, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria li va encomanar a un cuiner local, Joan Clement, que recopilara informació sobre els ingredients autòctons que existien en la zona, i que a partir d’ahí creara un plat totalment representatiu de la localitat, mitjançant la recuperació d’ingredients i tradicions culinàries. D’ahí va sorgir este arròs de les riberes del Túria, amb nap, carabassa i taronja, ingredients protagonistes que indiquen la proximitat de la localitat al riu i a l'horta.

Anualment se celebra a la localitat la Festa de l’Arròs de les Riberes del Túria, amb demostracions, concursos gastronòmics i altres activitats. En l’edició passada, es va dur a terme un concurs entre professionals amb la participació de 28 restaurants i amb atractius premis en metàl·lic. 

Receptes d'arrossos Receptes valencianes

També et pot interessar