Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Arròs caldós de la marjal

Fàcil
2 hores
4 persones

“Amagueu els patos!

Arròs caldós de la marjal
21 de novembre 2022 - 19:59
  • 200 g d’arròs
  • 100 g de fesols secs
  • 200 g de carn de porc (garró, maneta, orella i cansalada)
  • 200 g d’ànec salvatge o fotja (o ànec normal)
  • 1,5 l d’aigua
  • 1 napicol
  • 1 tomaca
  • 3 alls
  • Pebre roig
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En un perol, sofregim l’ànec trossejat.
  2. Hi afegim uns allets, pebre roig i la tomaca ratllada.
  3. Hi incorporem el napicol, els fesols, aigua, safrà i la carn de porc.
  4. Ho salem i ho deixem coure 1 hora i 30 minuts.
  5. Hi afegim l’arròs i ho deixem coure 15 minuts més, aprox.
  6. Ho deixem reposar abans de servir-ho.

Cuina de marjal

La cuina de marjal està fortament arrelada a la fauna que es cria als voltants dels aiguamolls (del llac de l’albufera, en este cas): anguiles, llisses, tenques, ànecs de tota classe, polletes d’aigua, granotes i, per descomptat, l’arròs.

L'ànec sarcet

D’entre tots els ànecs, el sarcet és un dels ànecs més preats a l’hora de fer un arròs caldos, però la poca carn que té i la dificultat per a caçar-lo el converteixen en tota una aspiració. El més fàcil és cuinar arròs amb el coll-verd, espècie que s’ha quedat a viure al llac tot l’any, si bé només es pot caçar durant la temporada de cacera i la setmana de càbiles.

Receptes d'arrossos Receptes valencianes Receptes amb carn