Tres plats pasqüers per a cuinar en Setmana Santa: un potatge de vigília, una original titaina i un dolç d'arnadí

El programa 'La cuina de Morera' ens presenta una recepta perfecta per al Divendres Sant, un potatge on mana l'abadejo, a més d'uns dònuts farcits de titaina marinera i al remat un bon arnadí de carabassa i moniato  

Arnadí, dolç molt popular a la Valldigna
Arnadí, dolç molt popular en algunes comarques valencianes / À Punt Mèdia

Dònuts farcits de titaina

Quan pensaves que ho havies vist tot, de la mà del cuiner Jordi Morera i la nutricionista Ana Sirvent ens arriba una recepta d’allò més pasqüera. Parlem dels sucosos dònuts farcits de titaina marinera. La primera de les receptes pasqüeres d’aquesta entrega. Per a preparar una bona titaina cal tindre, això sí, tonyina de sorra, que portarà la companyia d'unes bones tomaques, uns pimentons rojos i verds, alls, pinyons, canella i pebre negre, oli OVE i un poc de sal, que la tonyina de sorra és prou salada. I ací et mostrem com fer la massa dels dònuts. 

Potatge de vigília

En aquest potatge de llegums l’ingredient principal és l’abadejo. A més de l'abadejo dessalat, necessitaràs tindre cigrons, panses, espinacs, creïlles, alls, timó, romer, julivert fresc i llorer per a cuinar un autèntic potatge de vigília.

Arnadí de carabassa i/o moniato

Qui no ha ajudat a casa a cuinar, de ben menut o menuda, un bon arnadí? No ho has fet? Estàs a temps de fer-ho o que altres menuts que tingues a prop t'ajuden. Fins i tot aquesta recepta pot convertir-se en una manualitat amb la qual entretindre els menuts de casa. En aquest cas una manualitat comestible i molt dolça. 

D’origen àrab, l’arnadí en l'actualitat és molt típic en diverses comarques valencianes com la Costera, la Ribera Alta i Baixa, la Safor i la Marina Alta. Pot cuinar-se sols amb carabassa o moniato, o meitat i meitat i presentar els dos sabors. I la decoració sempre amb pinyons, això sí, els que queden després que els xiquets i les xiquetes en fiquen un i se'n mengen tres. Sembla una recepta complexa, però no ho és. Un poc laboriosa sí, però senzilla també. Ací ho tens tot.

També et pot interessar

stats