Arròs al forn amb panses i cigrons

Fàcil
50 minuts
4 persones

Per a Setmana Santa

Arròs al forn amb panses i cigrons
Arròs al forn amb panses i cigrons
24 de març 2024 - 20:05

Fem una cassoleta molt popular: un arròs al forn amb panses i cigrons. És un plat molt tradicional a la comarca de l’Horta Sud per Setmana Santa, però que es fa al llarg de tot el nostre territori.

Necessitem:

  • 400 g d’arròs
  • 200 g de cigrons cuits
  • 150 g de panses de Corint
  • 1 l de caldo de verdures
  • 2 tomaques madures
  • 1 cabeça d’alls
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Pebre roig
  • Sal

Per a l’ensalada malaguenya:

  • 100 g d’abadejo dessalat
  • 2 creïlles bollides amb pell
  • 2 ous durs
  • 1 taronja
  • 1 ceba morada
  • Olives negres amb pinyol
  • Oli OVE
  • Vinagre
  • Sal
  1. Posem les panses a remulla.
  2. Sofregim la cabeça d’alls i la reservem.
  3. Hi afegim el pebre roig, la tomaca i les panses i els cigrons, i ho sofregim.
  4. Hi incorporem l’arròs, repartint-ho bé, i el safrà.
  5. Hi aboquem el caldo i alcem el bull.
  6. Hi afegim els alls de nou i ho rectifiquem de sal.
  7. Ho enfornem a 220 °C durant 35 minuts.
  8. Escaldem l’abadejo i el deixem refredar.
  9. Tallem les creïlles a rodanxes i els ous a quarts
  10. Hi afegim la taronja a rodanxes, la ceba i les olives.
  11. Ho adobem amb vinagre, oli i sal.

La cuina de Setmana Santa

Cada regió té els seus plats de Setmana Santa, amb la qual cosa es conforma un gran receptari tradicional al respecte. El factor comú de tots ells sol ser l’absència de carn, la presència de verdures i l’ús de l’abadejo. Per exemple, hem acompanyat aquest arròs amb una ensalada malaguenya, que és típica també de Setmana Santa en aquella terra.

També et pot interessar

stats