Borreta alcoiana

Intermedi
45 minuts
4 persones

Amb David Sandín

Borreta alcoiana
Borreta alcoiana
15 de setembre 2023 - 20:05

El cuiner alcoià David Sandín visita La cuina de Morera i ens porta la recepta de la borreta, uns dels plats més emblemàtics de "la ciutat dels ponts" junt a l’olleta alcoiana, les bajoques farcides o la pericana.

Per a fer-la, necessitem:

  • 250 g d’espinacs
  • 200 g d’aletes d’abadejo salat
  • 400 g de llom d’abadejo fresc o dessalat
  • 4 creïlles
  • 4 ous 
  • 1 pimentó sec
  • 1 pimentó roig
  • Oli OVE
  • Pebre roig dolç
  • Sal
  1. En una olla, aboquem la creïlla, els espinacs, les aletes d’abadejo i el pimentó roig.
  2. Esmicolem el pimentó sec i l’afegim a l’olla.
  3. Ho deixem coure 20 minuts.
  4. Hi afegim l’abadejo dessalat, oli i pebre roig i ho deixem coure 5 o 6 minuts més.
  5. Una vegada cuit, li aboquem 4 ous i ho deixem reposar.

Nutrició: espinacs

Es tracta d’una verdura molt saludable, però no pel que ens ve al cap (el contingut de ferro). Contenen ferro, però molt poca quantitat i de difícil absorció (l’hem d'acompanyar amb vitamina C per tal d’absorbir-lo). El més destacable és el contingut de calci, magnesi, potassi i vitamines. És recomanable menjar-los sempre crus o amb coccions curtes (al vapor, microones, ofegats o saltats) perquè així perden menys nutrients.

També et pot interessar

stats