Arnadí de carabassa i moniato

Difícil
30 minuts
4 persones

Una recepta típica de la comarca de la Costera

Arnadí
Arnadí
26 de juliol 2022 - 20:00

Aquest pastís és típic de la comarca de la Costera i només són de carabassa, o de moniato. Però de tant en tant també pot ser de meitat de carabassa, meitat de moniato o, fins i tot, una barreja de les dues pastes. 

Si decidim bollir la carabassa, l'haurem d'escórrer la nit d’abans. Si, al contrari, decidim torrar-la obtindrem un gust molt més intens i eixut. 

Si volem fer l'arnadí de moniato, hi ha més d'una opció. Podem preparar-lo amb confitura de moniato ja feta o podem coure'l o torrar-lo per a fer la pasta casolana.

  • 500 g de carabassa torrada
  • 500 g de confitura de moniato
  • 125 g de farina d'ametla
  • 125 g d'ametla picada
  • La ratlladura d'una llima
  • 3 rovells d'ou
  • Ametles crues
  • 200 g de sucre
  • Canella
  • Oli verge extra
  • Pebre negre en pols
  1. Xafem de la carabassa i la mesclem en una cassola al foc amb el sucre.
  2. La coem sense deixar de remoure-la.
  3. Hi afegim la meitat de la farina d'ametla, de l'ametla picada i de la ratlladura de llima.
  4. Deixem caure els rovells d'ou i apaguem el foc.
  5. Per una altra part, mesclem la confitura de moniato amb l'altra meitat de l'ametla, la farina i la ratlladura de llima i ho deixem a banda.
  6. Daurem les ametles crues amb oli i pebre negre.
  7. En una meitat de la cassola posem la pasta de la carabassa i en l'altra meitat el moniato.
  8. Ho adornem tot amb les ametles i les pintem amb oli.
  9. Ho empolvorem amb sucre i canella i ho enfornem fins que quede rossejat.

Encara que l’arnadí és una recepta molt tradicional, també és desconeguda per a molta gent i per a la seua elaboració hem de tindre en compte els requisits següents:

El sucre que es mescla amb la carabassa dependrà de la dolçor d'aquesta i per a saber-ho hem de tastar la polpa de la carabassa abans de seguir els passos d’elaboració.  

Finalment, l'arnadí s'ha de coure una miqueta de temps al forn perquè els rovells d'ou quallen i es faça una fina costreta en la superfície.

T’atreveixes a elaborar-lo?

També et pot interessar