Set receptes de tardor amb ingredients de temporada

Us proposem plats saludables amb productes frescos per a gaudir a la cuina

Dona-li color a la teua cuina amb aquestes receptes elaborades amb productes d'aquesta estació i proximitat
Dona-li color a la cuina amb aquestes receptes elaborades amb productes de tardor i proximitat
10 de novembre 2022 - 17:33

Tardor, l'època més melancòlica de l'any: dies curts, vent, canvi d'armari, jerseis, infusions, manta i sofà... Encara que enguany ha arribat amb retard, el fred ja està ací i probablement passarem més temps a casa. Tenim una proposta per aprofitar aquestes hores i sentir la tardor preparant receptes saludables de La Cuina de Morera amb productes de temporada.

Carxofes, cebes, carabasses, bledes, carlotes, rovellons, moniatos, albergines... aliments de tardor que arriben frescs a la taula: no passen per cambres frigorífiques ni venen de lluny fent molts quilòmetres amb el corresponent impacte mediambiental. Cuinar i preparar plats amb fruites i verdures de tardor és una forma d'estalviar energia i aprofitar al màxim el producte en el millor moment. A més, els especialistes en nutrició aconsellen consumir productes estacionals pel sabor, la disponibilitat al mercat i el preu.

Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins

Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins
Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins

Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins. Espectacular i senzill. Aquest plat, més que de reaprofitament, podria ser d’aprofitar bé els excel·lents productes que tenim, veritat? Un plat que no seria de quilòmetre zero, sinó de tirar una línia recta d’uns 60 quilòmetres que eixira d’Énguera amb els rovellons, passara per Xàtiva a collir els alls tendres i acabara a Gandia, a pescar els llagostins. Tot queda a casa, apunta'n els ingredients!

Arnadí de carabassa i moniato

Arnadí
Arnadí

Aquest pastís és típic de la comarca de la Costera i només es fa amb carabassa o moniato. Però de tant en tant també pot ser meitat de cada color o, fins i tot, una barreja de les dues pastes. 

Si decidim bollir la carabassa, l'haurem d'escórrer la nit d’abans. Si, al contrari, decidim torrar-la, obtindrem un gust molt més intens i eixut. 

Si volem fer l'arnadí de moniato, hi ha més d'una opció. Podem preparar-lo amb confitura de moniato ja feta o podem coure'l o torrar-lo per a fer la pasta casolana.

Tallarins de carabasseta amb pesto roig

Tallarins de carabasseta amb pesto roig
Tallarins de carabasseta amb pesto roig

Tenim uns tallarins de carabasseta amb pesto roig, crema d’alvocat i un còctel (o salpicó) de vegetals. Només de sentir el nom, ja deus estar salivant. Açò és irresistible fins i tot per als més carnívors. És un plat molt senzillet, fresc i atractiu, la veritat. Prenem nota dels ingredients i et presente un element molt especial que utilitzarem.

Albergina torrada, mel, brull i anous

Albergina torrada, mel, brull i anous
Albergina torrada, mel, brull i anous

L'albergina té moltes versions, com la morada i ratllada, molts colors, com el verd o el taronja, moltes grandàries i formes.

Aquesta recepta porta albergina torrada acompanyada de mel, brull i anous, ingredients que, junts, faran un plat exquisit.

Coca escudellada de carabassa amb llet merengada

Coca escudellada de carabassa
Coca escudellada de carabassa

Les coques són un plat molt característic de la cuina valenciana. No hi ha cap comarca a la Comunitat que no tinga les seues coques i totes són per a emmarcar.

Aquesta coca que cuinem hui porta un toc de carabassa que la fa molt especial i, a més, va acompanyada de llet merengada.

Bollit de verdures amb melva

Bollit de verdures amb melva
Bollit de verdures amb melva

Comencem amb un bollit de verdures i melva, una de les saladures més populars a moltes de les nostres comarques. La melva pertany a la família de la tonyina o la cavalla. S’alimenta d’altres peixos, com aladrocs; cefalòpodes (polps, calamars i sípies) i crustacis, com els crancs.

Ho barrejarem amb una bona fotracada de verdures, apunta-les!

Pastissets de bleda

Aquests pastissets es poden prendre per a berenar, esmorzar, quan hi ha una celebració... Ideals per a gaudir en totes les èpoques de l'any, a més d'estar deliciosos.

Apuntem els ingredients!

També et pot interessar

stats