Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins

Fàcil
25 minuts
4 persones

“Quan a l'octubre plou, el rovelló es mou”

Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins
Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins
01 de novembre 2022 - 23:59

Guisat de rovellons, alls tendres i llagostins. Espectacular i senzill. Este plat, més que de reaprofitament, podria ser d’aprofitar bé els excel·lents productes que tenim, veritat? Un plat que no seria de quilòmetre zero, sinó de tirar una línia recta d’uns 60 quilòmetres que eixira d’Énguera amb els rovellons, passara per Xàtiva a collir els alls tendres i acabara a Gandia, a pescar els llagostins. Tot queda en casa, apunta els ingredients!

  • 500 g de rovellons
  • 12 cues de llagostí
  • 1 manoll d'alls tendres 
  • 4 carxofes
  • 1 porro 
  • Caldo de carn o de verdures 
  • Julivert fresc
  • Llima
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. Pelem les carxofes i les reservem en aigua amb llima.
  2. Tallem el porro ben finet i el fregim en oli abundant.
  3. Saltem les carxofes amb els alls tendres i hi afegim els rovellons.
  4. Hi agreguem els llagostins, hi aboquem caldo i ho deixem coure durant 10 minuts.
  5. Hi incorporem julivert picat.
  6. Servim el guisat i el coronem amb el cruixent de porro.

Els bolets

No són vegetals, són fongs. Rics en aigua i amb molt poques calories. A penes tenen greixos i els pocs que contenen són, majoritàriament, insaturats. Gran varietat de vitamines i minerals (vit. A, grup B, potassi i seleni). Dels valors nutricionals dels bolets també destaquen les proteïnes, ja que contenen tots els aminoàcids essencials (encara que varia segons l’espècie). Per tot això, els bolets són una font de proteïna no animal interessant.

També et pot interessar

stats