Coca escudellada de carabassa amb llet merengada

Fàcil
30 minuts
4 persones

Una coca amb un toc magistral

Coca escudella de carabassa
Coca escudellada de carabassa / À Punt Mèdia
21 de setembre 2022 - 20:00

Les coques són un plat molt característic de la cuina valenciana. No hi ha cap comarca a la nostra comunitat que no tinga les seues coques i totes són per a emmarcar.

Aquesta coca que cuinem hui porta un toc de carabassa que la fa molt especial, a més, aquesta acompanyada de llet merengada.

Prenem nota!

  • 250 g de carabassa torrada
  • 250 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 4 sobres de llimonada (2 de cada color)
  • 3 ous
  • Neules per a la base
  • Panses
  • Anous
  • Canella
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la llet merengada:

  • 500 ml de llet sencera
  • 100 g de sucre
  • 3 clares d'ou
  • 1 rameta de canella
  • Corfa i ratlladura de llima
  • Canella en pols
  • Fulles d’herba-sana
  1. Infusionem la llet amb la canella, la corfa de llima i el sucre.
  2. Quan alce el bull, la colem, l’aboquem a un motle i la congelem durant dos hores.
  3. Per una altra part, batem els ous amb el sucre i hi afegim la carabassa.
  4. Hi incorporem els sobres de llimonada i la farina, i ho batem.
  5. En una safata de forn, posem porcions de massa sobre cada neula i hi afegim anous, panses, un poquet de sucre i canella.
  6. Ho enfornem a 180 °C durant 15 minuts.
  7. Per a la llet merengada, muntem les clares d'ou.
  8. Les incorporem a la llet congelada i ho batem tot.
  9. Servim la coca en un plat i la llet merengada en un got, amb ratlladura de llima, canella i unes fulles d’herba-sana.

Curiositats

Es diu coca escudellada perquè se sol escudellar sobre el paper (o sobre oblees) amb una cullera.

Tot i que és originària de la Ribera Alta (com la coca cristina) és molt popular en totes les nostres comarques.

També et pot interessar