Pastissets de bleda

Intermedi
45 minuts
4 persones

Una recepta per a gaudir de seguit

Pastissets de bleda
Pastissets de bleda
30 d'agost 2022 - 20:00

Aquests pastissets es poden prendre per a berenar, esmorzar, quan hi ha una celebració... Ideals per a gaudir en totes les èpoques de l'any, a més d'estar delicioses.

Apuntem els ingredients!

Per a la pasta:

  • 1 got d’oli
  • 1 got d’aigua
  • 1 ou
  • Sal
  • Farina

 Per al farcit:

  • 2 ous cuits
  • Bledes i espinacs
  • Abadejo sec
  • Alls
  • Pinyons
  1. Sofregim les bledes i els espinacs amb uns alls.
  2. Hi afegim els pinyons, l’ou picat i unes molletes d'abadejo.
  3. Ho sofregim una miqueta i ho reservem.
  4. Per a la pasta, mesclem l’aigua i l’oli amb un poc de sal.
  5. Afegim la farina i pastem fins a obtindre la consistència desitjada.
  6. Fem coques planes i hi col·loquem el farcit.
  7. Tanquem els pastissets i els pintem amb ou batut.
  8. Els enfornem fins que comencen a rossejar.

Curiositat sobre les bledes i els espinacs

Mentre que els espinacs tenen origen asiàtic, la bleda és originària del Mediterrani i de les illes Canàries. Aristòtil ja va fer esment de la bleda en el segle IV aC, però fins a l'any 1806 no va ser introduïda als EUA.

També et pot interessar