Borreta alcoiana, àrròs amb floricol, alls tendres i abadejo o dolç d'arnadí: plats valencians per a cuinar per Setmana Santa

El programa La cuina de Morera presenta diferents receptes dolces i salades perfectes per al Divendres Sant, com un potatge on mana l'abadejo i l'arnadí de carabassa i moniato  

Arròs amb floricol, abadejo i alls tendres
Arròs amb floricol, abadejo i alls tendres / À Punt Mèdia

La borreta  

Un plat que no pot faltar a les taules alacantines i especialment a l'Alcoià per Setmana Santa és la borreta. A Alcoi, per exemple, és un dels seus plats més emblemàtics juntament amb l'olleta alcoiana, les bajoques farcides o la pericana.

Caçola de quaresma 

Esta recepta arriba a La cuina de Morera des de la Safor. En altres llocs de la Comunitat Valenciana incorporen un sofregit de tomaca i all, creïlles i, fins i tot, trossos de carabassa. En aquesta, els ingredients principals són 400 l'arròs, les faves tendres, l’abadejo dessalat, els alls tendres i les carxofes.

Potatge de vigília

En aquest potatge de llegums l’ingredient principal és l’abadejo. A més de l'abadejo dessalat, necessitaràs tindre cigrons, panses, espinacs, creïlles, alls, timó, romer, julivert fresc i llorer per a cuinar un autèntic potatge de vigília.

Arnadí de carabassa i/o moniato

Qui no ha ajudat a casa a cuinar, de ben menut o menuda, un bon arnadí? No ho has fet? Estàs a temps de fer-ho o que altres menuts que tingues a prop t'ajuden. Fins i tot aquesta recepta pot convertir-se en una manualitat amb la qual entretindre els menuts de casa. En aquest cas una manualitat comestible i molt dolça. 

D’origen àrab, l’arnadí en l'actualitat és molt típic en diverses comarques valencianes com la Costera, la Ribera Alta i Baixa, la Safor i la Marina Alta. Pot cuinar-se sols amb carabassa o moniato, o meitat i meitat i presentar els dos sabors. I la decoració sempre amb pinyons, això sí, els que queden després que els xiquets i les xiquetes en fiquen un i se'n mengen tres. Sembla una recepta complexa, però no ho és. Un poc laboriosa sí, però senzilla també. Ací ho tens tot.

Arròs de floricol, alls tendres i abadejo

Es tracta d'un dels típics plats de vigília de Divendres Sant. Molt senzill de preparar i amb tres principals ingredients.

Arròs al forn amb panses i cigrons

És una cassoleta molt popular en tota la Comunitat Valenciana i un plat molt tradicional a la comarca de l’Horta Sud per Setmana Santa. Els seus ingredients principals són junt amb l’arròs, els cigrons cuits, les panses de Corint, les tomaques madures i una cabeça d’alls. També necessitaràs caldo de verdura.

Dònuts farcits de titaina

Quan pensaves que ho havies vist tot, de la mà del cuiner Jordi Morera i la nutricionista Ana Sirvent ens arriba una recepta d’allò més pasqüera. Parlem dels sucosos dònuts farcits de titaina marinera. La primera de les receptes pasqüeres d’aquesta entrega. Per a preparar una bona titaina cal tindre, això sí, tonyina de sorra, que portarà la companyia d'unes bones tomaques, uns pimentons rojos i verds, alls, pinyons, canella i pebre negre, oli OVE i un poc de sal, que la tonyina de sorra és prou salada. I ací et mostrem com fer la massa dels dònuts. 

Arnadí, dolç molt popular a la Valldigna
Arnadí, dolç molt popular a la Valldigna / À Punt

També et pot interessar

stats