Virginia Sanchis (Alanna): "El sistema falla, no se'ns protegeix ni a nosaltres ni als nostres fills"
La vicepresidenta de l'Associació Alanna afirma que quan un progenitor diu que no tornaràs a veure els teus fills, és una amenaça real i s'han de posar en marxa mesures de protecció
El cas de Tenerife amb la mort d'una de les dues xiquetes desaparegudes des de feia mes i i mig després que són pare les segrestara és un exemple d'una forma de violència extrema que rep el nom de violència vicària i que consisteix a fer mal la mare a través dels fills. En els últims huit anys, 39 menors han mort per aquest tipus de violència a Espanya. Virginia Sanchis, vicepresidenta de l'Associació Alanna, acaba de dir en Les notícies del matí que de casos de violència vicària, n'hi ha cada dia i que el sistema falla.
Sanchis ha explicat que la violència vicària sempre ha existit i que es produeix cada dia en multitud de dones. Encara que el cas més extrem és l'assassinat dels xiquets, indica, "el mal a la mare a través dels fills es fa quan li arranquen les criatures a la mare, li retiren la custòdia o quan se la condemna per protegir els menors".
Per a la vicepresidenta de l'Associació Alanna, "el sistema falla i no se'ns protegeix ni a nosaltres ni als nostres fills". Per això, afirma que es necessita una revisió urgent de tots els protocols: "Quan un progenitor diu que no tornaràs a veure les teues filles, aquesta amenaça és real i el sistema ha de posar en marxa totes les mesures de protecció necessàries".
En aquest sentit, Sanchis considera que cal posar el focus en el maltractador i no en la víctima, ja que "és un assassí en potència". Així, demana que quan hi haja una denúncia, que "a aquest individu siga aïllat de la societat, se'l fique en presó i es pose fora de perill la dona i els fills".
La vicepresidenta de l'Associació Alanna ha qualificat la violència contra la dona i els menors de "terrorisme masclista" i ha demanat que estiga dins de l'agenda política perquè "és intolerable i sentim indignació i impotència".