L’exparella de la jove desapareguda a Sevilla confessa que la va matar i esquarterar

La víctima de la violència masclista, de 17 anys i mare d’un xiquet, és la número 18 d’enguany

Agents de la Guardia Civil, anit, en el domicili de la mare del presumpte assassí de la jove de 17 anys
Agents de la Guardia Civil, anit, en el domicili de la mare del presumpte assassí de la jove de 17 anys / À Punt NTC

La violència masclista es cobra una nova víctima: la de la jove de 17 anys despareguda des del 3 de juny al municipi sevillà de Martín de la Jara. El seu exnovio, de 23 anys, ha confessat que la va matar i la va esquarterar el mateix dia que va desaparéixer i que després va llançar les seues restes en diversos punt de la localitat d’Estepa. Aquesta jove es converteix en la víctima número 18 per violència de gènere d’enguany i el seu fill, de quatre mesos, el sèptim orfe, segons les dades del Ministeri d’Igualtat. 

El presumpte autor es va presentar ahir dijous a la caserna de la Guàrdia Civil, acompanyat d’un advocat, per a relatar els fets només 24 hores després d’haver sigut interrogat en aquestes mateixes instal·lacions en qualitat de testimoni per la desaparició de la seua exnovia. 

D’acord amb el relat dels fets, l’home de 23 anys la va matar, amb un ganivet que va llançar a un contenidor i que no s’ha localitzat, el mateix dia que la xica va desaparéixer, és a dir, la mateixa nit en què ella suposadament havia dormit en sa casa. 

L’endemà de la seua desaparició, en no localitzar-la, la mare de la jove li va telefonar i el suposat autor dels fets li va dir que havia passat allí la nit, però que quan ell va despertar ja se n'havia anat i no sabia on estava.

La germana de la víctima també va rebre un missatge, enviat presumptament per Rocío, que deia que havia marxat a la província de Badajoz amb un jove que havia conegut mesos abans, i demanava que el seu exnovio es fera càrrec del fill que tenien en comú. 

A pesar que la família de la jove assassinada afirma que havia patit agressions per part de l’exnóvio, la víctima mai va presentar denúncia per violència de gènere, ni les seues dades estan reflectides en el registre Viogén, que recull les informacions de les dones que denuncien fets similars.

1.096 dones assassinades des de 2003

La delegació del govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que es tracta d’un assassinat masclista. Per tant, el nombre de dones assassinades puja a 1.096 des del 2003, quan es van començar a comptabilitzar. 

La víctima tenia un fill menor d'edat. El nombre de menors orfes per violència de gènere a Espanya ascendeix a 7 el 2021 i a 311 des del 2013.

També et pot interessar

stats